Robots que atenen els clients, netegen i paren taula: el futur de l’hoteleria arriba a Benidorm

La capital del turisme té l’hotel més robotitzat d’Europa, on els autòmats fan les tasques més rutinàries i perilloses

Un dels robots que atén la clientela de l'Hotel Plaza de Benidorm / À Punt NTC

A Benidorm es troba l'hotel més robotitzat de tot Europa: el Benidorm Plaza. Ja compta amb deu robots diferents que ajuden els treballadors en algunes de les faenes més rutinàries o perilloses.

Algunes de les funcions són servir begudes, parar les taules o retirar-ne els plats i coberts buits. Fins i tot, si a qualsevol hora de la nit els clients d'una habitació volen alguna cosa de menjar o beure, són els encarregats de portar-li-la. Uns altres atenen i informen els usuaris dels serveis i horaris de l'establiment i fins i tot n'hi ha alguns que fan treballs que poden suposar cert risc per als treballadors; per exemple, un dron pot moure les plaques fotovoltaiques de l’hotel per a netejar-les o fer reparacions, segons ha explicat a À Punt Notícies el CEO de Grup Fuster Hoteles, on es troba el Benidorm Plaza, i president d'Hosbec, Fede Fuster.

Isidro Fernández, CEO de l’empresa de robòtica Bumerania, que és la que ha fabricat estos robots, explica que la idea és que estes màquines ajuden a millorar la productivitat de l’establiment, però també a fer-lo més sostenible, ja que permeten estalviar aigua i llum.

També et pot interessar

stats