Els sindicats estimen en un 90% el seguiment de la vaga del transport de passatgers per carretera

Alguns piquets a Castelló de la Plana han llançat ous a autobusos que complien el servei

Manifestació del sector transports a València per a reivindicar la reducció de l'edat de jubilació / X: @policialocalvlc
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
28 d'octubre 2024 - 11:54 Actualitzat: 28 d'octubre 2024 - 14:24

Entre el 90 i el 100% dels treballadors i treballadores del transport de viatgers per carretera està secundant la vaga en les primeres hores d'este dilluns, segons fonts sindicals, que lamenten els serveis mínims establits, que en el cas del transport escolar arriben al 100%. Tant des de CCOO PV com d'UGT-PV han informat que, de moment, no els consta que s'hagen produït incidents ni en el transport ni en els punts de piquets que s'han instal·lat a les portes de les empreses convocades a la protesta.

Malgrat això, À Punt NTC ha pogut constatar com a Castelló de la Plana alguns dels piquets han llançat ous als autobusos que complien el servei. La vaga en el sector del transport de viatgers per carretera convocada per a este dilluns afecta el servei urbà i interurbà i regular de la Comunitat Valenciana, incloent-hi el transport escolar, l'EMT de València i Metrobús.

À Punt NTC ha arreplegat els testimonis d'alguns joves universitaris que havien d'agafar el transport públic per a anar a classe, però no han pogut fer-ho, malgrat els serveis mínims, pels atacs amb ous dels piquets. Alguns han aconseguit transport alternatiu per a arribar-hi, però faran tard i uns altres no tenen una altra opció per a desplaçar-se i no saben si hi podran arribar.

A València, després de concentrar-se davant de la seu de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), una manifestació ha recorregut el centre de la ciutat exigint que s'aplique la reducció de l'edat de jubilació en el sector a seixanta anys, mitjançant coeficients reductors.

A la Comunitat Valenciana, al voltant de 60.000 conductors i conductores estan convocats a secundar l'atur previst per a esta jornada, que ha començat a les 00:00 hores i respon a la reivindicació d'anticipar l'edat de jubilació als 60 anys mitjançant l'aplicació de coeficients reductors.

L'atur ha començat a les 00:00 hores d'este dilluns, amb un primer tram d'hora punta entre les 6:00 i les 9:00 per al qual s'ha fixat un 55% de serveis mínims, que es repetirà entre les 17:00 i les 19:00 hores.

Fonts de CCOO PV han informat que el seguiment de la vaga en les primeres hores és “molt important” i voreja el 80% de les persones que no havien de cobrir els serveis mínims, malgrat que estos són del 100% en el transport escolar. En este cas, indiquen, “els piquets s'han acarnissat amb el transport escolar perquè en dictar el 100% la gent s'ha rebotat”, encara que no s'han produït incidents.

Les fonts no han pogut concretar la xifra de treballadors afectats, encara que han indicat que són “milers” i que no estan eixint més autobusos “més enllà dels serveis mínims” i que ha pogut haver-hi “algun retard en algun autobús escolar”.

Des d'UGT-PV també han destacat que el seguiment és “molt important” malgrat el “revés” dels serveis mínims perquè “mai havien decretat serveis mínims per a escolars i, molt menys, el 100%”, i ha avançat que els recorreran durant el matí davant de la Direcció General de Treball per “abusius”. Afirmen que els serveis mínims s’estan complint, però que “el seguiment de la gent és absolut”. “En l'EMT no hi ha ningú que haja agafat l'autobús que no siga serveis mínims”, asseguren.

També et pot interessar

stats