Un terç dels hotels valencians estudien renunciar a participar en l’Imserso perquè no els ix rendible

El programa estatal de viatges, que oferirà 900.000 places, arriba esta tardor amb incertesa 

Imatge d'arxiu d'un hotel amb usuaris de l'Imserso / À Punt NTC

Els usuaris de l'Imserso rebran els pròxims dies la carta per a participar en el programa de viatges. El problema vindrà quan trien la Comunitat Valenciana com a destinació, ja que molts establiments encara no saben si participaran en el programa perquè —diuen— no els ix rendible.

El programa estatal de viatges per als pensionistes, l’Imserso, aplega esta tardor amb incertesa. Hi haurà les mateixes places que l’any passat, quasi 900.000, però la patronal hotelera autonòmica avança que un terç dels hotels renunciaran a participar-hi enguany, perquè no els ix rendible. “Els costos que tenim ara mateix freguen els 34 euros per usuari i per part de la concessionària s’ofereix a 24 euros”, explica el delegat d’Hosbec a València i Castelló, Miguel March. 

A la província de Castelló, set dels dotze hotels que es preveu que acullen estos viatgers estan a Peníscola. Ashotur, l’associació d’hotelers i empresaris turístics de la província, encara negocia les condicions, perquè allotjar un client del programa suposa pèrdues per a l’hotel. “Perquè un hotel estiga en ple funcionament és inviable que pose deu euros de la seua butxaca per cada client”, incideix Francisco Ribera, president d’Agretur de Peníscola i vocal d’Ashotur. 

L’ajuda és la mateixa que l’any passat, però tot s'ha encarit. La contractació de personal i el preu de les matèries primeres s'han incrementat més d'un 5% respecte a l'any anterior en el sector turístic. Una pujada que no s'ha reflectit en el preu que perceben els prestataris, no només els hotels, sinó també la resta de serveis afectats, com són les empreses de transport o les visites turístiques, que també estan incloses en el programa.

Per als usuaris, lògicament continua sent una opció molt abellidora. El requisit per a participar-hi és ser pensionista, però també puntuen l'edat, la situació econòmica i si s'ha viatjat en campanyes anteriors.

També et pot interessar

stats