Directes
Ara en la televisió
TRESORS AMB HISTÒRIA

Un videojoc dona a conéixer els productes artesans de l’interior de Castelló

Este projecte pioner és de la cooperativa d’Atzeneta del Maestrat i l’UJI

Videojoc per a conéixer xicotets productors artesans / À Punt

La cooperativa agrària d’Atzeneta del Maestrat, juntament amb la Universitat Jaume Primer de Castelló (UJI), han posat en marxa un projecte per a donar a conéixer d'una manera visual i entretinguda els productes artesans dels pobles de l'interior de Castelló. Mitjançant vídeos i un joc en línia de preguntes i respostes donen a conéixer al consumidor els xicotets productors.

Olga Beltrán, directora de serveis de la cooperativa de Penyagolosa, a Atzeneta de Maestrat, diu que així ajuden a tindre més visibilitat empreses xicotetes que no tenen molts recursos per a publicitar-se per elles mateixes. L’objectiu és impulsar la venda i afavorir la creació d’ocupació com a forma de combatre la despoblació. 

Els productors i productores presenten en un vídeo el seu producte, i els consumidors i consumidores poden contestar unes preguntes que els faran guanyar un premi final. Segio Gómez és un dels estudiants del grau de videojocs de l’UJI, explica en declaracions a À Punt que la idea és acostar la clientela potencial als productors que han decidit participar-hi. Que els coneguen més i es familiaritzen amb ells per a tindre una mica més de confiança a l’hora de comprar el producte. 

És una estratègia de màrqueting innovadora per a fer valdre els productes de la zona i que permet fixar l'atenció del possible comprador, ja que entre les dos parts del joc, les persones estan una mitjana de deu minuts atentes als valors d’una marca determinada i els productes que ofereix. Així ho explica el catedràtic de màrqueting de l’UJI Miguel Ángel Moliner. 

El resultat és més facilitat per a fidelitzar la clientela i aconseguir-ne de nova, indica Pepe Barberà, sexta generació d'una família de torroners d’Atzeneta, que ha vist complagut com ara el producte pot arribar a més públic. 

l’Alt Maestrat Agricultura

També et pot interessar