Una família demana al Ministeri d'Educació que ensenye als joves a fer la declaració de la renda

Més de 31.000 signatures donen suport a esta iniciativa perquè hi haja una assignatura educació financera a les escoles

Les famílies volen que els seus fills i filles tinguen coneixements financers bàsics / À Punt NTC

Una mare ha fet arribar al Ministeri d'Educació 31.000 signatures per a demanar que s'ensenye educació financera a les escoles. Considera que és important que la ciutadania tinga nocions bàsiques per a entendre una nòmina, saber gestionar els diners i, fins i tot, fer la declaració de la renda.

En poc més de dos mesos, esta proposta ha aconseguit les signatures necessàries. L'autora és una mare conscient que els seus fills no estan preparats per a fer front a aspectes bàsics del dia a dia. 

Segons l'últim informe PISA, els estudiants espanyols estan per davall de la mitjana en coneixements financers. Per això, els experts donen suport a esta petició. Consideren que hi ha contingut que es pot donar de manera divertida i que s'hauria d'ensenyar a tots els nivells.

L'èxit d'esta proposta demostra que, en general, ens agradaria controlar més les nostres finances; fins i tot, podria contribuir a evitar discriminacions.

A la Comunitat Valenciana, la Conselleria d'Educació ha incorporat per a este nou curs una assignatura optativa d'educació financera per a primer de l'ESO.

També et pot interessar

stats