La Vila Joiosa estudia suspendre la concessió de llicències per a apartaments d'ús turístic en comunitats de propietaris

L'Ajuntament explica que vol evitar o previndre una saturació del sector i la consegüent pressió en les infraestructures i serveis públics

Una panoràmica de la localitat
Una panoràmica de la localitat / Ajuntament de la Vila Joiosa

L'Ajuntament de la Vila Joiosa (Marina Baixa) estudia suspendre, de manera preventiva, la concessió de llicències per a apartaments d'ús turístic situats en comunitats de propietaris per a impulsar una regulació del sector que "oferisca seguretat jurídica, però també ordene l'allotjament turístic i evite activitats il·legals". A més, volen anticipar-se a un possible creixement desmesurat.

Així ho ha manifestat este dijous l'alcalde de la Vila, Marcos Zaragoza. Ha precisat que la mesura "no impedeix la inversió agrupada ni tanca el mercat de l'habitatge turístic" a la ciutat i "permetrà mantindre el posicionament de la Vila Joiosa com a destinació de turisme sostenible i no massificat", segons ha indicat el consistori en un comunicat.

Actualment, hi ha registrats 1.782 habitatges turístics a la Vila Joiosa, amb una oferta de 7.830 places. Entre gener i maig de 2024, s'han incorporat 122 habitatges turístics, la qual cosa suposa una oferta de 558 places més. "L'habitatge turístic és un fenomen que transcendeix a la problemàtica de la convivència dels residents amb els visitants, per la qual cosa estem fent una anàlisi integral de la situació residencial de la Vila Joiosa per a adoptar les mesures oportunes amb la finalitat d'evitar o previndre una saturació del sector i la consegüent pressió en les infraestructures i serveis públics", ha apuntat el primer edil.

Grup de treball amb experts

En este sentit, Zaragoza ha anunciat que ha posat en marxa un grup de treball amb experts per a estudiar l'estat del sector turístic de la ciutat, a més d'analitzar els canvis legals en matèria urbanística, la normativa relacionada amb l'habitatge turístic i les possibles bonificacions hoteleres.

"Volem trobar un equilibri entre l'oferta d'habitatge turístic i l'oferta d'habitatge permanent amb la finalitat de facilitar l'accés a l'habitatge a tots els col·lectius. Ja estem treballant en esta línia perquè ens preocupa el preu de l'habitatge i, per això, ja tenim en marxa la construcció de 33 habitatges destinats al lloguer jove en una parcel·la municipal, localitzada al costat del col·legi públic Gasparot, que forma part del Programa Viu Comunitat Valenciana que impulsa la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge", ha sostingut Zaragoza.

També et pot interessar

stats