Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Més de 10.000 menors han mort a la Franja de Gaza des de l’inici dels atacs d’Israel

L’ONG Save the Children denuncia que pateixen horrors indescriptibles i atenció mèdica inadequada

Una família plora la mort d'un bebé en un bombardeig israelià a Rafah, al sud de la Franja de Gaza / Mohammed Salem (Reuters)

El nombre de xiquets i xiquetes morts per l’ofensiva militar israeliana a Gaza ja supera la xifra de 10.000 assassinats. Aquest fet suposa que, de les 23.700 persones mortes en l’enclavament en quasi cent dies de guerra, un 40% han sigut menors d’edat. 

De fet, en les últimes hores han perdut la vida un centenar de persones més, que se sumen a la llarga llista de víctimes del conflicte, concentrat ara en el centre i el sud de la Franja. Segons el Ministeri de Sanitat gazià, controlat per Hamàs, vora 8.000 cossos estan atrapats sota els enderrocs i encara no s’han pogut recuperar. A aquestes xifres s’ha d’afegir els més de 60.000 ferits. 

"Els xiquets de Gaza que sobreviuen a la violència pateixen horrors indescriptibles, com lesions que els canvien la vida, cremades, malalties, atenció mèdica inadequada i la pèrdua dels pares i altres éssers estimats", ha denunciat aquest divendres l'ONG Save the Children.

Els bombardejos israelians es concentren en Khan Yunis, bastió de Hamàs al sud de Gaza, i als camps de refugiats de Maghazi, Bureij i Nuseirat, al centre del territori palestí.

Mentrestant, el govern d’Israel insisteix a dir que han matat "desenes de terroristes" de Hamàs, inclosos comandants de la seua força d'elit, Nukhba. A més, Israel assegura que ha destruït més de 700 llançadores de coets de Hamàs.

Més d’1,5 milions de desplaçats

L'àrea de Rafah és ara una de les zones més densament poblades del planeta, amb més d'un milió i mig de desplaçats per la violència, amuntegats i en condicions insalubres, segons ha denunciat el govern gazià. Les famílies que busquen refugi al nord de la Franja també s’enfronten a condicions terribles a causa de l'actual bloqueig israelià, que impedeix els lliuraments de combustible als serveis essencials. L’enclavament ha patit un nou tall de les comunicacions i l'ONU només ha pogut desplegar cinc de les 24 missions planejades enguany a causa de la inseguretat. 

Acusació de genocidi

Sud-àfrica ha obert un procés contra Israel per genocidi en el Tribunal Internacional de Justícia de l'ONU a la Haia, on l'equip legal israelià ha exposat aquest divendres l'al·legat de defensa i ha acusat alguns països de tindre una "doble moral que clama al cel".

Per part seua, el membre del buró polític de Hamàs, Izzat al-Rishq, ha afirmat que l’al·legat de Sud-àfrica "demostra al món sencer la implicació del règim sionista d'ocupació, en cometre crims de genocidi i neteja ètnica del nostre poble a la Franja de Gaza".

De moment, tant Israel com Hamàs han declinat la proposta de Qatar d’alliberar tots els ostatges a canvi del cessament total de les hostilitats. Sí que han acordat, en canvi, l'entrada a la Franja de Gaza de medicaments, que hauran d'arribar també als 136 ostatges que les milícies islamistes encara retenen dins de l'enclavament.

Guerra Israel-Gaza Hamàs

També et pot interessar