Més de 300 palestins han mort al nord de Gaza després de huit dies d'incursió israeliana

Les autoritats de l'enclavament denuncien "una onada d'assassinats sistemàtics i un setge total contra civils, especialment xiquets i dones"

Voltants del camp de refugiats de Jabalia
Voltants del camp de refugiats de Yabalia / Europa Press

Més de 300 palestins han mort a nord de Gaza en atacs israelians des que Israel va iniciar la nova operació terrestre a la zona el passat 6 d'octubre, segons ha anunciat este diumenge el govern de la Franja en mans de Hamàs.

Les autoritats de l'enclavament han denunciat que al nord de la Franja de Gaza, on encara queden uns 400.000 gazians, s'ha produït "una onada d'assassinats sistemàtics i un setge total contra civils, especialment xiquets i dones", que afecta les zones de Jabalia, Beit Lahia i Beit Hanoun.

Per al govern de Gaza, l'operació forma part d'un "pla de desplaçament" de la població del nord, així com un "clar crim d'extermini" que afecta, especialment, el campament de refugiats de Jabalia. Este diumenge, almenys cinc palestins han mort al campament per un bombardeig israelià en la part oest, ha informat l'agència palestina de notícies Wafa.

A més, l'agència ha denunciat que l'exèrcit israelià utilitza robots explosius que han deixat nombroses víctimes i han provocat incendis en diversos edificis. "L'ocupació busca erradicar, cremar i destruir tots els sectors vitals" de Jabalia, ha dit el govern gazià en el seu comunicat.

Els principals hospitals de la zona estan assetjats per les tropes israelianes i a la vora del col·lapse, especialment el Kamal Adwan en Beit Lahia, on l'oficina humanitària de Nacions Unides no ha pogut accedir per a proveir articles de primera necessitat i combustible el dissabte per tercer dia consecutiu.

Des que Israel va llançar l'ofensiva contra Gaza fa un any, 42.227 persones han mort i 98.464 més han resultat ferides, mentre que les autoritats estimen que més de 10.000 cadàvers continuen entre els enderrocs del devastat enclavament.

Al nord de la Franja de Gaza, les autoritats denuncien que almenys hi ha setanta cossos tirats als carrers sense que els equips d'emergències de la Defensa Civil puguen accedir-hi pels constants atacs de les forces armades d'Israel.

També et pot interessar

stats