Alemanya presenta el seu primer baròmetre sobre soledat: la població jove és la més afectada
El document també destaca que la població migrada i que es dedica a la cura de persones dependents és més vulnerable a la falta de companyia
El sentiment de soledat afecta Alemanya, sobretot la població més jove i major, segons el primer document dedicat a l'estudi de la falta de companyia en el país germànic. La ministra de Família teutona, Lisa Paus, ha presentat l'informe este dijous amb la intenció que la soledat no desitjada deixe de ser un tema tabú en la societat alemanya.
Les persones de més de 75 anys han sigut tradicionalment les més afectades per la falta de companyia, però el document planteja que la pandèmia ha marcat un punt d'inflexió i el 2020 la franja d'edat entre 18 i 29 anys va ser la més afectada per la soledat.
També la població migrada i que es dedica a la cura de persones dependents o que precisen més cures té més probabilitats de sentir-se sola, segons este baròmetre. Paus s'ha mostrat preocupada pels efectes polítics que pot tindre esta problemàtica. "Les persones solitàries tenen menys probabilitats de participar en les eleccions i de comprometre's socialment", ha assegurat la ministra, que ha remarcat que ara el govern alemany compta amb les dades necessàries per a prendre el centenar de mesures que proposa l'informe.
L'executiu encapçalat per Olaf Scholz va aprovar el desembre del 2023 una "estratègia contra la soledat" per a reduir l'impacte negatiu en milions de ciutadans i ciutadanes. El 2021, el 60,7% de les persones amb majors nivells de soledat "tenien una salut física inferior a la mitjana" ha destacat el Ministeri de Família alemany.