Almenys nou morts i més de 2.800 persones ferides en diverses explosions al Líban

Combatents de Hezbol·là i metges s’han vist afectats quan han fet esclatar els buscapersones que usen per a comunicar-se entre ells

Centenars de persones esperen a les portes dels hospitals a l'espera de l'arribada dels ferits / Mohamed Azakir (Reuters)

Nou persones han mort i més de 2.800, entre elles combatents de Hezbol·là i metges, han resultat ferides este dimarts quan els buscapersones que utilitzen per tal de comunicar-se entre ells han explotat en tot el Líban, segons han informat fonts de seguretat a l'agència Reuters. Un funcionari del grup paramilitar ha assegurat que l'explosió dels buscapersones ha sigut la “bretxa de seguretat més gran” a la qual ha estat sotmés el grup quasi en un any de guerra amb Israel.

Israel i Hezbol·là, que rep el suport de l'Iran, han estat involucrats en una guerra transfronterera des que el conflicte de Gaza va esclatar l'octubre passat, en la que ha sigut la pitjor escalada de violència en anys. L'exèrcit israelià s’ha negat a fer una valoració sobre les explosions.

L'agència de notícies iraniana Mehr ha dit que l'ambaixador iranià al Líban, Mojtaba Amani, ha resultat ferit per una de les explosions: una informació que encara no ha confirmat cap font oficial. 

Centenars de persones esperen a les portes dels hospitals a l'espera de l'arribada dels ferits
Centenars de persones esperen a les portes dels hospitals a l'espera de l'arribada dels ferits / Mohamed Azakir (Reuters)

L'onada d'explosions ha durat al voltant d'una hora després de les explosions inicials, que han sigut cap a les 15:45 hora local (13:45 GMT). Encara no se sap com han pogut fer esclatar immediatament tots els aparells.

El centre d'operacions de crisi del Líban, que dirigeix el Ministeri de Salut, ha demanat a tots els treballadors mèdics que es dirigisquen als hospitals respectius per a ajudar a fer front al gran nombre de ferits que estan arribant per rebre atenció urgent. A més, la Creu Roja Libanesa ha dit que han enviat més de cinquanta ambulàncies i 300 professionals d'emergència per ajudar en l'evacuació de les víctimes.

També et pot interessar

stats