Almenys nou morts per un atac des del Líban contra una ciutat ocupada per Israel als alts del Golan

L’intercanvi de foc s’intensifica entre Hezbol·la i Israel, que acusa el grup xiïta d’atacar la localitat de Majdal Shams

Almenys nou morts per un atac a la localitat de Majdal Shams, en els Alts del Golan ocupats per Israel
Almenys nou morts per un atac a la localitat de Majdal Shams, als alts del Golan ocupats per Israel / Reuters

Almenys nou persones, la majoria xiquets i adolescents, han resultat ferides a la localitat de Majdal Shams, ocupada per Israel en els alts del Golan, després d’un atac amb projectils llançat des del Líban, segons l’exèrcit israelià, pel grup xiïta libanés Hezbol·la.

El grup armat ha negat en un curt comunicat a través dels seus canals oficials estar darrere d’este atac, però ha reivindicat haver llançat un atac contra una base militar israeliana a la zona. “La Resistència Islàmica al Líban desmenteix categòricament les acusacions abocades per alguns mitjans de comunicació enemics i diverses plataformes mediàtiques sobre l'acció que va tindre com a objectiu Majdal Shams", subratllant que “no té res a veure” amb l'incident i negant “categòricament totes les falses acusacions sobre este tema".

No obstant això, l'exèrcit israelià ha afirmat que l'acció ha sigut llançada per Hezbol·la des del Líban. "No hi ha dubte que Hezbol·la ha depassat totes les línies roges", ha advertit el ministre d'Exteriors israelià, Israel Katz, en una entrevista en la televisió israeliana.

Almenys quatre membres de Hezbol·la morts en un atac israelià

Per la seua banda, Hezbol·la ha anunciat que almenys quatre membres de la formació han mort este dissabte en una nova jornada de foc creuat, la qual cosa ha provocat una sèrie d'atacs de represàlia contra Israel.

El grup va publicar les imatges de quatre membres “màrtirs”, sense donar més detalls sobre com van morir, mentre que mitjans libanesos han assenyalat que van perdre la vida en un atac aeri israelià llançat este matí contra la població de Kafr Kila, en el sud del Líban.

La frontera entre Israel i Líban viu el seu major pic de tensió des del 2006 amb un intens intercanvi de foc des d'octubre, que s'ha cobrat la vida de més de 500 persones del costat libanés, la majoria de Hezbollah.

També et pot interessar

stats