Almenys quatre morts i desenes de ferits en un tiroteig en un institut dels Estats Units

Els Estats Units han vist centenars de tirotejos dins d'escoles i universitats en els últims vint anys

Imatges de televisió local del lloc del tiroteig
Imatges de televisió local del lloc del tiroteig / Reuters

Almenys quatre persones han mort i desenes estan ferides de diversa consideració este dimecres, després d'un tiroteig a l'escola secundària Apalachee de Winder, a l'estat de Geòrgia, als Estats Units, segons han informat la cadena CNN i l'agència Reuters. No totes les ferides semblaven ser de bala, sinó també de persones que havien quedat ferides mentre fugien.

L'oficina del xèrif del comtat de Barrow ha emés un comunicat on assegurava que han detingut un sospitós. El xèrif, Jud Smith, ha confirmat que hi ha "molts ferits" en el tiroteig. L'incident sembla estar sota control i els estudiants han quedat alliberats al migdia, hora local estatunidenca, segons ha dit un portaveu de les escoles del comtat de Barrow. Imatges aèries de televisió han mostrat diverses ambulàncies fora de l'institut.

L'oficina de camp de l'FBI a Atlanta va enviar agents a l'escola secundària per donar suport a l'aplicació de la llei local, va dir Jenna Sellitto, una portaveu de l'oficina.

La Casa Blanca ha explicat en un comunicat que el president Joe Biden havia quedat informat sobre el tiroteig "i la seua administració continuarà coordinant-se amb els funcionaris federals, estatals i locals a mesura que rebem més informació".

Els Estats Units han vist centenars de tirotejos a les escoles i universitats en els últims vint anys, i el més mortífer va fer més de trenta morts a Virginia Tech el 2007. La carnisseria ha generat un debat sobre les lleis d'armes dels EUA i la Segona Esmena de la Constitució dels EUA, que consagra el dret "a tindre i portar armes".

També et pot interessar

stats