Almenys quatre morts i quaranta ferits en un atac d'Israel contra els houthis al Iemen

Al Líban la xifra de desplaçats pels bombardejos israelians se situa en el milió i les víctimes mortals superen el miler

Soldat houthi este divendres a la capital del Iemen, Sanà
Soldat houthi este divendres a la capital del Iemen, Sanà / Yahya Arhab (EFE)

Almenys quatre persones van morir i quaranta van resultar ferides en l'operació a gran escala que ha llançat Israel contra els houthis a la ciutat portuària de Hodeida, a l'oest del Iemen, segons ha informat el portaveu del Ministeri de Salut dels rebels, Anas El Asbahi.

El Ministeri ha condemnat "enèrgicament la brutal agressió sionista contra el Iemen" i ha assegurat que donaran una resposta "dura i dissuasiva", a un atac que assegura que ha tingut com a objectiu civils i instal·lacions de serveis, tancs de petroli, la central elèctrica i el port de Hodeida.

L'exèrcit israelià ha afirmat en un comunicat que "desenes d'avions de les forces aèries" han atacat objectius militars dels houthis a Ras Issa i Hodeida, al Iemen. L'operació arriba l'endemà de reivindicar els insurgents xiïtes el llançament d'un míssil contra l'aeroport Ben-Gurion de Tel-Aviv.

53 morts en els bombardejos israelians al Líban

Al sud i a l'est del Líban, l'aviació d'Israel ha acabat amb la vida de 53 persones en una nova jornada d'atacs aeris, que en els últims dies sumen més de mil víctimes mortals.

L'última actualització de dades del govern libanés xifra en 6.000 les persones ferides en bombardejos sobre el que Israel assegura que són objectius de Hezbol·là. Inclouen barris al sud de Beirut i zones al nord de la capital.

Al voltant d'un milió de persones han eixit de sa casa en els últims dies al Líban a causa de la campanya d'atacs, ha anunciat este diumenge el primer ministre libanés, Najib Mikati, que ha recordat que el seu executiu demana una treva a Gaza i al Líban fa "set o huit mesos".

També et pot interessar

stats