Atacs israelians contra tendes de refugiats i un centre de repartiment d'aliments maten 14 palestins

Israel confirma la mort de quatre soldats en un atac de Hezbol·là a Haifa, al nord del país i bombardeja per primera vegada una una zona de majoria cristiana del Líban, on ha matat nou persones

Un grup de palestins intenta apagar l'incendi causat pel bombardeig israelià a un assentament de tendes de campanya de Gaza
Un grup de palestins intenta apagar l'incendi causat pel bombardeig israelià a un assentament de tendes de campanya de Gaza / Ramadan Abed (Reuters)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 d'octubre 2024 - 09:31 Actualitzat: 14 d'octubre 2024 - 14:51

Israel ha confirmat la mort de quatre soldats en un atac del grup xiïta libanés Hezbol·là la nit de diumenge contra una base militar a Binyamina, prop de la localitat de Haifa, al nord de l'estat jueu. L'acció ha causat 67 ferits, en els quals hi ha set militars més en estat greu. Hezbol·là ha reivindicat l'acció i la justifica en resposta als "atacs sionistes" als suburbis de Beirut i diverses regions del Líban. Al llarg del matí ha confirmat tres atacs més contra militars en territori israelià.

Tel-Aviv ha efectuat el primer bombardeig en una zona de majoria cristiana del Líban. Ha matat almenys nou persones en un atac contra un apartament residencial de la ciutat d'Aitou, a quinze quilòmetres de Trípoli, al nord del país, segons informa l'agència estatal libanesa.

Estos incidents han tingut lloc després que Israel intensificara l'ofensiva al sud del Líban. En les hores prèvies va entrar amb dos tancs israelians a la base dels cascos blaus, la Força Interina de Nacions Unides al Líban (FINUL), va atacar paramèdics de la Creu Roja libanesa, va ferir tres soldats libanesos al sud, va bombardejar els voltants d'un pas fronterer entre el Líban i Síria i va matar quatre persones en l'atac a una mesquita.

La Unió Europea va demanar diumenge el cessament "immediatament" dels atacs contra els cascos blaus. En una declaració en nom dels vint-i-set, l'alt representant per a Afers exteriors, Josep Borrell, va advertir que constitueixen una "greu" violació del dret internacional i va demanar "amb urgència explicacions i una investigació exhaustiva de les autoritats israelianes".

Cremats vius en un bombardeig a refugiats de Gaza

Fa setmanes que Israel ha estés la guerra al Líban, però això no vol dir que el front original s'haja calmat. Tel-Aviv ha matat almenys tres palestins i n'ha ferit altres quaranta en un bombardeig contra l'acampada de persones desplaçades que es refugien a l'esplanada de l'Hospital Màrtirs d'Al-Aqsa, a la localitat de Deir-Al-Balah, al centre de Gaza.

L'escenari posterior al bombardeig, a la llum del dia
L'escenari posterior al bombardeig, a la llum del dia / Ramadan Abed (Reuters)

L'exèrcit d'Israel diu que ha sigut un "atac precís contra terroristes" que operaven a l'hospital, però les imatges mostren desenes de tendes en flames mentre una multitud, impotent, tracta de sufocar l'incendi, i almenys una persona es crema viva. És el sèptim atac d'Israel a l'hospital, segons han informat les autoritats sanitàries de Gaza, de la branca civil de Hamàs.

Atac amb deu morts a un centre de distribució d'aliments

Un atac de l'artilleria israeliana a un centre de distribució d'aliments de l'agència de l'ONU per als refugiats palestins (UNRWA) a Jabalia (nord de Gaza) ha matat entre huit i deu palestins, segons informa informen l'agència oficial de notícies palestina, Wafa, i la cadena de Qatar Al Jazeera, un dels pocs mitjans que encara tenen corresponsals en el nord de l'enclavament.

Vint morts en l'atac a una escola de Nuseirat

Hores abans, l'exèrcit de Tel-Aviv havia matat 23 persones i havia causat desenes de ferits en el bombardeig contra l'escola Mufti, que acull desplaçats al campament de refugiats de Nuseirat (centre de Gaza).

El govern de Hamàs denuncia que les tropes de Tel-Aviv han assassinat més de 300 palestins des del començament d'una nova ofensiva terrestre al nord de l'enclavament, el 6 d'octubre. Vora 60 de les morts s'han produït en les últimes 24 hores.

Des que va començar la guerra a Gaza, fa un any, Israel ha matat més de 42.200 persones (més de la meitat, xiquets i dones) i n'ha ferit altres 98.400 a l'enclavament palestí, segons les dades actualitzades del Ministeri de Sanitat gazià.

Dos palestins assassinats, un d'ells menors, a Cisjordània

La violència continua també a Cisjordània ocupada. Trets israelians han matat dos palestins més, un d'ells un menor de 17 anys, en una batuda en el campament de refugiats i la ciutat de Jenin, en el nord del territori palestí.

També et pot interessar

stats