Almenys quatre xiquets han mort i tres estan ferits en un atac a una guarderia al sud del Brasil

El president brasiler, Luiz Inácio Lula da Silva, qualifica de "monstruositat" l'assassinat perpetrat amb arma blanca per un home de 25 anys

Un vehicle de la Policia federal de Trànsit de Brasil, en arxiu
Un vehicle de la policia federal de Trànsit del Brasil, en arxiu / José Lucena (Europa Press)

Almenys quatre xiquets han mort aquest dimecres i tres han resultat ferits en un atac a una guarderia a la ciutat de Blumenau, al sud del Brasil, segons ha informat el cos de Bombers. Un home de 25 anys ha envaït la guarderia Cantinho Bom Pastor amb una arma blanca, ha atacat els menors i després s'ha entregat a les autoritats, d'acord amb la Policia Militar.

Aquest atac es produeix deu dies després d'un altre que va tindre lloc en un col·legi de Sao Paulo, on un adolescent de 13 anys va matar a ganivetades una professora i va ferir altres quatre persones. El president brasiler, Luiz Inácio Lula da Silva, ha qualificat de "monstruositat" l'assassinat de quatre xiquets.

La nova agressió va tenir lloc vora les 09:00 hora local (12:00 GMT). Diverses unitats dels bombers i la policia han acudit al lloc dels fets per a atendre l'emergència. "Han sigut confirmats quatre menors morts i tres han sigut traslladats a l'hospital", segons ha detallat el cos de Bombers, que ha afegit que "altres òrgans de seguretat pública" també estan actuant a la zona per a investigar l'episodi. De moment, es desconeix l'estat de salut dels ferits, encara que la premsa local assenyala que hi ha almenys un xiquet amb un quadre clínic greu.

Agressions semblants en altres centres educatius del país

En els últims mesos s'han repetit agressions similars en altres centres educatius del Brasil, un país que fins fa poc no estava acostumat a aquests actes violents. A més de l'atac de fa deu dies, el passat 25 de novembre un adolescent de 16 anys va matar a tirs quatre persones en dos atacs successius a dues escoles pròximes a Aracruz, en l'estat d'Esperit Sant (sud-est).

Dos mesos abans, un home armat amb un revòlver i dos ganivets va envair una escola cívica i militar i va matar una estudiant amb discapacitat, en l'estat de Badia (nord-est). Així mateix, el 13 de març del 2019, dos antics alumnes van entrar en una escola de la ciutat de Suzano, a uns 60 quilòmetres de Sao Paulo, van assassinar cinc estudiants i dues treballadores, i van deixar una desena de ferits, abans que tots dos es llevaren la vida.

També et pot interessar

stats