Estat Islàmic reinvindica l'autoria de l'atemptat que ha deixat tres víctimes mortals a Solingen

La policia alemanya ha detingut un adolescent perquè sospiten que n'estava al corrent i que no va actuar per a impedir-ho

Policies treballen al lloc on un individu ha matat a ganivetades tres persones i n'ha ferit huit més, a Solingen (Alemanya) / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
24 d'agost 2024 - 08:47 Actualitzat: 24 d'agost 2024 - 20:43

Estat Islàmic ha reivindicat esta vesprada l'autoria de les ganivetades que han deixat tres morts i huit ferits, cinc d'ells greus, a Solingen.

A més, la policia alemanya ha arrestat un adolescent de quinze anys perquè sospita que estava al corrent de l'atac, que es va produir la nit de divendres en esta localitat de l'oest d’Alemanya.

Així ho ha anunciat dissabte de vesprada en roda de premsa el director de l'operatiu policial, Thorsten Fleiss, que a més ha explicat que el menor és sospitós de conéixer prèviament el succés i de no haver actuat per a impedir-lo. També, els investigadors creuen que no es tracta de l’autor dels fets, el qual continua fugit i de qui es pensa que va actuar en solitari.

Al detingut, arrestat dissabte al matí al domicili familiar de Solingen, l'han identificat gràcies al testimoni de dos persones que van escoltar una conversa sospitosa abans dels fets i que, després de l'atac, es van posar en contacte amb la policia.

"Només sabem que va parlar amb una persona; si esta persona és l'atacant, no ho sabem amb seguretat", ha afirmat en la roda de premsa el fiscal responsable de la lluita antiterrorista a la regió de Renània del Nord-Westfàlia, Markus Caspers.

El fiscal no ha volgut oferir una descripció del presumpte autor de l'atac a causa dels testimonis contradictoris que s'han arreplegat i a la poca claredat que s'ha aconseguit fins ara en el cas.

"Res seria més nociu que donar una descripció, fer una crida a la població a cooperar amb l'operació de recerca i descobrir que la persona té un aspecte completament diferent", ha explicat.

Possible rerefons terrorista

Caspers ha indicat que, com ha avançat la policia al llarg del dia, no es pot descartar que l'atac siga un acte terrorista, ja que “no hi ha un altre motiu aparent i les víctimes eren desconeguts, sense cap relació”. El director de l'operatiu policial va apuntalar esta hipòtesi després de confirmar que, d'acord amb les imatges de l'atac, les ganivetades anaven dirigides "de forma molt precisa" al coll de les víctimes.

Els responsables policials també han fet públiques les edats de les víctimes mortals, dos homes de 56 i 67 anys i una dona de 56 anys, i l'evolució dels ferits, dels quals quatre es troben en estat crític, dos greus i dos lleus.

Scholz demana que es castigue el culpable

Els fets van ocórrer este divendres al voltant de les 21:40 hora local, al centre històric de Solingen, a l'oest d'Alemanya, i prop d'un dels escenaris on se celebrava un concert en el marc del 650é aniversari de la localitat.

Després d'apunyalar diverses persones de manera aleatòria, l'atacant va aconseguir fugir enmig del caos i, de moment, el seu parador i la seua identitat encara és una incògnita.

"A Solingen estem tots consternats. Volíem celebrar l'aniversari de la nostra ciutat i ara hem de guardar dol pels morts i lamentar els ferits, m'ixen les llàgrimes i tinc el cor trencat. Pense en els que han mort i en els que encara lluiten per viure", ha publicat l'alcalde de la ciutat, Tim Kurzbach, en la xarxa social Facebook.

Al seu torn, el canceller alemany, Olaf Scholz, s'ha declarat "commocionat" per l'atac i ha demanat que castiguen l'autor "amb tot el pes de la llei". "En la nostra societat no hem de tolerar una cosa així ni acceptar-la mai", ha asseverat. 

La celebració, anomenada Festival de la Diversitat, es va cancel·lar divendres a la nit. També van tancar algunes carreteres al trànsit i han demanat als habitants que eviten el centre històric de la ciutat i que es queden a casa, segons una informació del diari alemany Bild que cita la policia local.

"Tenim desplegat un gran nombre de forces al voltant del barri antic de Solingen, també les forces especials. En estos moments s'està interrogant víctimes i testimonis", ha informat la policia de la regió de Renània del Nord-Westfàlia en un comunicat.

Així mateix, els investigadors han demanat a la població que proporcione indicis o imatges del moment de l'agressió a través d'un portal d'internet creat en la mateixa nit de divendres, en un intent de reforçar els criteris de recerca.

També et pot interessar

stats