Dos atacs selectius al cor de Beirut i al sud del Líban maten tres líders palestins i el cap de Hamàs al país

Si es confirma l'autoria israeliana, seria el primer atac a la capital libanesa des de la guerra del 2006

Un militar contempla els desperfectes en l'edifici residencial de Beirut en que un atac selectiu ha matat tres líders palestins
Un militar contempla els desperfectes en l'edifici residencial de Beirut on un atac selectiu ha matat tres líders palestins / Louisa Gouliamaki (Reuters)

Atacs al Líban atribuïts a Israel han matat tres líders del Front Popular per a l'Alliberament de Palestina (la segona facció més gran de l'OLP després de Fatah) i el líder de Hamàs al país, el comandant Fatah Sharif. La primera acció, en la mitjanit, s'ha produït per l'impacte d'un projectil contra un edifici residencial del barri de Cola, en ple centre de Beirut. El Front Popular ha confirmat la mort de Muhammad Abdul Aal, membre de l'oficina política i cap del departament de seguretat militar; Imad Awda, membre del departament militar i comandant militar al Líban, i el líder Abdul Rahman Abdul Aal.

Si es confirma l'autoria israeliana, seria el primer atac de Tel-Aviv al centre de Beirut des de la guerra del 2006. Testimonis informen d'un segon atac a la zona sud de la ciutat. Israel fa set dies que bombardeja el Líban, però, en el cas de Beirut, fins ara només havia colpejat els suburbis que hi ha als afores de la capital.

Un altre atac al camp de refugiats palestins Al Bass, als afores de la ciutat libanesa de Tir, al sud, ha matat el líder de Hamàs al país, juntament amb la dona, el fill i la nora, segons ha confirmat l'organització.

El cap de setmana, l'aviació israeliana va matar el líder de Hezbol·là, Hassan Nasrallah, en un altre bombardeig a Beirut, en el qual també va matar un general de la Guàrdia Revolucionària iraniana.

Israel ha intensificat l'ofensiva al Líban en els últims deu dies amb diferents operacions i bombardejos aeris massius que ja han matat més d'un miler de persones i han liquidat la cúpula militar de Hezbol·là.

L'ofensiva israeliana a la Franja de Gaza va revifar els intercanvis de foc a la frontera d'Israel amb el Líban entre l'exèrcit de Tel-Aviv i la milícia xiïta, simpatitzant de Hamàs i finançada per l'Iran. Estos atacs van sumar vora 500 morts, la major part del costat libanés, que han elevat progressivament la tensió entre les parts fins al moment actual, en què s'especula amb una nova invasió israeliana al país veí.

També et pot interessar

stats