Els atacs ucraïnesos s'aguditzen i posen a prova les defenses russes

L'ISW indica que si els reforços russos ja enviats a Bakhmut són insuficients, Rússia pot veure's davant una disjuntiva: "Arriscar-se a crear punts febles a Kherson i Lugansk o retirar tropes del sud d'Ucraïna"

Forces Armades d'Ucraïna
Forces Armades d'Ucraïna / Twitter: @ZelenskyyUa

Els atacs ucraïnesos s'han aguditzat en les últimes 24 hores en els fronts de l'est d'Ucraïna, on els experts consideren que el comandament de l'exèrcit de Kíiv tempteja les defenses russes abans de llançar una ofensiva amb el gruix de les seues forces.

Les Forces Armades d'Ucraïna "han continuat els intents d'accions ofensives en els fronts de Liman i Donetsk", ha dit el portaveu del Ministeri de Defensa de Rússia cartera, tinent general Ígor Konaixénkov.

En el front de Donetsk, l'agrupació de tropes sud ha rebutjat amb èxit un total d'onze atacs en una sèrie de localitats, inclosa la ciutat de Bakhmut, que va ser escenari d'una batalla acarnissada durant deu mesos. Segons Konaixénkov, també han sigut repel·lits els atacs a les posicions russes en els fronts de Liman i Donetsk Sud.

D'acord amb el portaveu, les força ucraïneses només en aquests sectors han patit 455 baixes i han perdut sis tancs, deu vehicles de combats d'infanteria i algunes peces d'artilleria.

La versió del comandament ucraïnés sobre la situació en el front de Donetsk difereix de la del ministeri rus, en particular sobre el costat de Bakhmut.

Ucraïna anuncia avanços al nord i sud de Bakhmut

El portaveu de l'agrupació militar ucraïnesa est, Serhí Txerevati, ha afirmat que les tropes del país pressionen i avancen al nord i al sud de Bakhmut.

"Durant deu mesos l'enemic ens va atacar, però ara som nosaltres els que ataquem, però amb una tàctica totalment diferent: emprem tots els avanços de la ciència militar nacional i mundial, i usem drons i armament d'alta precisió per a esclafar a l'enemic", ha dit.

Txerevati ha indicat que a Bakhmut no hi ha combats urbans, però que ja hi actuen franctiradors ucraïnesos i altres unitats, malgrat que no ha precisat quines són.

Fonts russes asseguren que les forces ucraïneses està duent a terme operacions de reconeixement i combat amb xicotets grups també als fronts de Kherson i Zaporíjia, al sud d'Ucraïna.

"Aquestes afirmacions suggereixen que les forces ucraïneses no estan intentant actualment el tipus d'operacions a gran escala, que condueixen a ràpids avanços territorials", segons ha apuntat l'estatunidenc Institut d'Estudi de la Guerra (ISW).

L'ISW ha ressaltat que Ucraïna ha declarat reiteradament que encara no ha compromés la part substancial de les seues forces en la contraofensiva, que va iniciar fa diverses setmanes i la direcció principal de les quals encara es desconeix.

"Si els reforços russos ja enviats a Bakhmut són insuficients per a mantindre el territori conquistat en aquesta zona, el comandament rus pot veure's davant una difícil disjuntiva: arriscar-se a crear punts febles a les regions de Kherson i Lugansk o a retirar tropes del sud d'Ucraïna", apunten els experts en l'informe.

La situació a Bakhmut s'ha complicat per a les tropes russes després que al juny es retiraren els mercenaris del Grup Wagner, la força d'assalt russa que va capturar la ciutat i que els passats dies 23 i 25 va protagonitzar una revolta que va commocionar Rússia.

També et pot interessar

stats