Directes
Ara en la televisió
LA VIA VERDA

El món dona la benvinguda al 2022

Les cancel·lacions massives de celebracions no han impedit que les principals ciutats del món donaren la benvinguda a l'any nou.  

El món dona la benvinguda al 2022

D’est a oest, el món ha donat una entrada desigual al 2022 en funció de les restriccions sanitàries imposades a causa, fonamentalment, de l’increment de contagis per la variant òmicron. Però les cancel·lacions massives de celebracions no han impedit que els carrers de les principals ciutats del món s’ompliren de música, llum i focs artificials per a donar la benvinguda a un any que s’espera amb il·lusió.  

L'èxit de la campanya de vacunació a Austràlia li ha permés celebrar sota la seua nova normalitat la festivitat de Cap d'Any, amb els tradicionals espectacles de focs artificials. El país oceànic ha sigut un dels primers a celebrar l'arribada del 2022 juntament amb les nacions insulars del Pacífic. El pont de la badia de Sydney i la Casa de l'Òpera ha acollit un any més el colorit i visual espectacle de pirotècnia amb el qual milers d'australians donen la benvinguda a l'any. 

Les autoritats locals no han establit límit d'aforament, però sí l'obligatorietat de portar la mascareta arran del recent rebrot de casos i la preocupació per l'expansió de la variant òmicron. Els bars i restaurants també podran acollir sense restriccions d'aforament.

A Europa, l’icònic Big Ben ha sonat per primera volta des de 2017 a la capital britànica per anunciar l’arribada de l’any nou a la mitjanit d’aquest dissabte, després de més de tres anys de restauració. 

El Big Ben va sonar a la mitjanit del dissabte 1 de gener per a rebre l'any nou al Regne Unit per primera vegada des de 2017, després de més de tres anys de restauració. Un espectacle de focs artificials sobre la famosa torre del rellotge de Londres i altres llocs emblemàtics es va cancel·lar a l'octubre a causa de les restriccions per la covid-19, però finalment es va recuperar hores abans de la mitjanit amb un avís de quedar-se a casa i veure-ho per la televisió.

Els que sí que van acomiadar l’any sense els seus tradicionals focs artificials a la Porta de Brandenburg van ser els berlinesos. Alemanya va prohibir la venda de focs artificials i va restringir les reunions privades a un màxim de 10 persones durant les vacances de Cap d’Any, alhora que va tancar clubs i discoteques a causa del coronavirus.

Madrid va ser l'única gran ciutat espanyola que va mantindré una gran celebració de Cap d’Any. Més de 7.000 persones es concentraren davant de la Puerta del Sol per a menjar-se el tradicional raïm. 

Nova York va acomiadar l'any 2021 amb una celebració a Times Square més reduïda de l'habitual a causa de l'astronòmic repunt de casos de covid-19, encara que no van faltar el confeti, les llums, la música i els bons desitjos, inclosos els del nou alcalde que va ser investit just després de la mitjanit.

Només 15.000 persones -solen ser quasi 60.000- van poder accedir a la icònica plaça per a veure de prop el descens de la famosa bola de cristalls de colors de més de 5.300 quilos que penja sobre un dels seus gratacels, però van haver de complir uns nous requisits, de vacunació completa i mascareta, que es van sumar als protocols de seguretat.

També et pot interessar