Les autoritats russes cedeixen i entreguen el cos de Navalni a sa mare

Liudmila Ivanovna, encara es troba a la ciutat àrtica de Salekhard, a prop de la presó on va morir el fill el 16 de febrer 

El líder opositor rus Aleksei Navalni, aquest dimarts en el Tribunal Urbà de Moscou (Rússia)
El líder opositor rus Aleksei Navalni, en una foto d'arxiu / À Punt NTC

Les autoritats russes han accedit aquest dissabte a entregar a sa mare el cos del líder opositor Aleksei Navalni, mort a la presó en circumstàncies no esclarides fa nou dies. "El cos d’Aleksei ha sigut entregat a sa mare. Gràcies a tots els que ho han exigit amb nosaltres”, ha informat Kira Iarmix, portaveu de l’opositor, en el seu compte a la xarxa social X.

Iarmix ha agregat, en el missatge publicat a les 16:35 hores, que la mare de Navalni, Liudmila Ivanovna, encara es troba a Salekhard, una ciutat àrtica pròxima a la presó on el 16 de febrer va morir el fill.

“El funeral encara està pendent, però no sabem si les autoritats impediran que se celebre tal com ho desitja la família i com s'ho mereix Aleksei", ha agregat i ha promés mantindre als seguidors del polític informats de les notícies "a mesura que vagen sorgint".

El Comité d'Instrucció de Rússia (CIR) va presentar ahir un ultimàtum a la mare del líder opositor rus perquè acceptara un enterrament secret amb la finalitat d'evitar manifestacions públiques de repulsa contra el Kremlin, segons van informar els correligionaris de Navalni, però aquesta es va negar a negociar amb el CIR.

La viuda de Navalni, Iúlia Navàlnaia, acusa directament el president rus, Vladímir Putin, d'estar darrere de la mort del marit, segons ha denunciat aquest dissabte en un vídeo. "Retorneu el cos del meu marit. Volem celebrar els seus funerals i entregar-lo a la terra, com Déu mana, com fan els ortodoxos. Entregueu-nos Aleksei sense condicions", ha exigit.

L'equip de Navalni va presentar ahir una demanda en els tribunals en virtut de l'article 244 del Codi Penal rus sobre "profanació del cos del difunt".

Nombrosos artistes, intel·lectuals i periodistes russos en l'exili s'han sumat en els darrers dies a la campanya llançada pels aliats de Navalni en el seu canal de Telegram per a la devolució del cos.

També et pot interessar

stats