Dos avions militars volaran este dijous al Líban per a evacuar 350 espanyols

El Ministeri de Defensa va anunciar la decisió este dimecres a causa de l'escalada del conflicte 

Bombardeig d'Israel al sud del Líban
Bombardeig d'Israel al sud del Líban / Taher Abu Hamdan (Europa Press)

Dos avions de l'Exèrcit de l'Aire i de l'Espai eixiran previsiblement este dijous cap a Beirut per a evacuar al voltant de 350 espanyols residents al Líban que han manifestat el desig de tornar a Espanya. "Els avions espanyols estan preparats, les dotacions estan preparades i, com sempre, amb la màxima professionalitat amb la qual ho fa l'Exèrcit a Espanya i les Forces Armades", va anunciar este dimecres la ministra de Defensa, Margarita Robles.

La ministra, en tot cas, ha precisat que cal tindre en compte la situació dels espais aeris, ja que n'hi ha alguns en els quals s'ha suspés el trànsit d'avions.

La decisió del govern es pren a causa de l'escalada del conflicte. Esta mateixa setmana, el govern va demanar contenció a les parts després que l'Iran llançara desenes de míssils contra Israel i va expressar la seua condemna "sense ambages" a l'atac, igual que fa Espanya quan es produeixen hostilitats i bombardejos sobre el Líban o Gaza. "El conflicte està canviant de naturalesa en la seua extensió, que està convertint-se en regional, i involucra a cada vegada més països. Tots han de fer un esforç a la contenció i a la desescalada", va advertir Albares en una entrevista en una emissora de ràdio.

També et pot interessar

stats