Biden afirma que tres soldats estatunidencs han mort en un atac amb drons a Jordània

Els EUA acusen de l’atac a grups iraquians vinculats a l'Iran, Teheran es desmarca i el govern jordà afirma que cap atac ha tingut lloc al seu territori

El president dels Estats Units, Joe Biden, aquest diumenge
El president dels Estats Units, Joe Biden, aquest diumenge / Reuters

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha informat aquest diumenge que tres soldats estatunidencs han mort i una vintena han resultat ferits aquest dissabte a la nit en un atac amb drons contra les forces dels EUA a Jordània, al nord-est del país, prop de la frontera amb Síria.

"Si bé encara estem arreplegant més informació sobre els fets d'aquest atac, sabem que el van dur a terme grups militants radicals amb el suport de l'Iran que operen a Síria i l'Iraq", ha indicat Biden en un comunicat.

L'acció l'ha reivindicada l'Eix de la Resistència, una milícia proiraniana. Tanmateix, Teheran s'ha desmarcat del grup i ha assegurat que no rep ordres de Teheran, segons ha manifestat el portaveu del Ministeri d'Exteriors Naser Kananí. El diplomàtic ha insistit en la preocupació pel risc de l'expansió de la guerra de Gaza i ha acusat els Estats Units de fomentar la inestabilitat amb els seus atacs a l'Iraq, Síria i Iemen. En les últimes hores, Teheran i el Pakistan han formalitzat la reconciliació després que els bombardejos unilaterals en les seues fronteres activaren les alarmes per la possibilitat d'un nou conflicte a la regió.

L'anomenat Eix de la Resistència o Resistència Islàmica a l'Iraq, una coalició de faccions armades alineades amb l'Iran, ha protagonitzat diversos atacs amb drons contra les forces estatunidenques a l'Iraq i Síria. De fet, aquest diumenge, va reivindicar els atemptats contra tres bases estatunidenques a Síria, atacs que es fan sovint en resposta a les massacres israelianes a Gaza.

Per la seua banda, el portaveu del govern de Jordània ha desmentit que l’atac haja tingut lloc en territori jordà.

Són les primeres víctimes mortals de tropes estatunidenques a la regió des que la guerra va començar a Gaza el 7 d'octubre del 2023. “Continuarem amb el seu compromís de lluitar contra el terrorisme. I no tinguen cap dubte: farem que tots els responsables rendisquen comptes en el moment i la forma que triem", ha afirmat Biden en una declaració institucional que ha difós la Casa Blanca.

També et pot interessar

stats