Biden promet treballar per a acabar amb la guerra en Gaza durant la resta de mandat

També ha assegurat que continuarà tractant d'impedir que Putin s’apodere d’Ucraïna

Biden, este dijous
Joe Biden en una imatge d'arxiu

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha afirmat que durant el temps que li queda de mandat es dedicarà a treballar per a acabar amb la guerra a Gaza. El president ha fet estes declaracions durant el discurs d’este dimecres en què es va acomiadar de la nació, després d’haver anunciat que no es presentarà a la reelecció en les pròximes eleccions al novembre. “Continuaré treballant per a posar fi a la guerra a Gaza, portar a casa tots els ostatges i portar pau i seguretat a l'Orient Mitjà i posar fi a esta guerra”, va assegurar el mandatari. 

En el mateix discurs, Biden també ha dit que és el primer president d’este segle que pot dir que els Estats Units no estan en guerra en cap lloc del món i que el seu compromís continuarà sent mantindre el país fort. Així mateix, ha promés continuar “reunint una coalició de nacions per a impedir” que el president de Rússia, Vladímir Putin, “s'apodere d'Ucraïna” i treballar “dia i nit” perquè tornen als EUA “els estatunidencs que estan detinguts injustament a tot el món”.

Reunió amb Netanyahu

Biden ha fet estes declaracions un dia abans de la reunió que té programada amb el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, este dijous. Durant la seua visita als Estats Units, Netanyahu ha defés davant del Congrés dels Estats Units la continuïtat de l'ofensiva militar sobre la Franja de Gaza fins a la “victòria total”.

Els Estats Units és el principal soci diplomàtic i subministrador d'armes de l'estat jueu. Es tracta d'una societat que l'administració Biden ha mantingut, encara que ha alçat crítiques amb els bombardejos israelians sobre zones densament poblades, els atacs a hospitals i les restriccions a l'entrada d'ajuda humanitària.

També et pot interessar

stats