Biden pronunciarà un discurs a la nació sobre la renúncia

Ho farà des del despatx oval este dimecres i parlarà sobre "el que ve per davant", en referència als sis mesos que li queden com a president dels Estats Units

El president dels Estats Units, Joe Biden, als jardins de la Casa Blanca
El president dels Estats Units, Joe Biden, als jardins de la Casa Blanca

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha anunciat que este dimecres pronunciarà un discurs a la nació des del despatx oval de la Casa Blanca, en el qual parlarà sobre la seua renúncia a la candidatura presidencial del Partit Demòcrata.

També parlarà, ha afegit en un missatge en X, sobre "el que ve per davant" i com acabarà "el treball" per al poble estatunidenc durant els quasi sis mesos que li queden com a president.

Seran les primeres paraules públiques de Biden des que anunciara, dilluns, que renunciava a optar novament a la Casa Blanca. I ho feia després de setmanes de pressions i crítiques pel seu estat de salut, després del paper que va fer en el debat que el va enfrontar amb el ja candidat republicà, Donald Trump.

La renúncia de Biden obri ara la carrera dels demòcrates per a aconseguir un candidat a les eleccions del pròxim mes de novembre. Carrera en la qual té un clar avantatge la vicepresidenta Kamala Harris, que ja ha rebut públicament el suport tant de Biden com de Nancy Pelosi, expresidenta de la Cambra de Representants estatunidenca. La vicepresidenta dels Estats Units, Kamala Harris, ja té els suports necessaris per a poder garantir-se la nominació com a candidata del Partit Demòcrata en les eleccions de novembre, on es batrà en les urnes contra l'expresident republicà Donald Trump. De fet, ha sigut el congressista de Califòrnia Robert Garcia qui ha avançat que l'encara número dos de Joe Biden a la Casa Blanca ha aconseguit reunir ja els vots dels delegats suficients per a ser designada en la Convenció Nacional del Partit Demòcrata que se celebrarà a l'agost.

També et pot interessar

stats