Biden tornarà a fer campanya "tan prompte com tinga llum verda", segons el seu equip

Una trentena de congressistes demòcrates li demanen que es retire de la candidatura; mentre, l'expresident Donald Trump continua pujant en les enquestes

El president dels Estats Units, Joe Biden, en els jardins de la Casa Blanca
El president dels Estats Units, Joe Biden, als jardins de la Casa Blanca / EFE

Malgrat les crítiques creixents sobre la idoneïtat del president Joe Biden per a presentar-se a la reelecció com a president dels Estats Units, els encarregats de la seua campanya electoral continuen tancant files entorn del demòcrata i el seu equip ha assegurat que prompte reprendrà la carretera.

"Tan prompte com tinguem llum verda, tornarem a estar en la campanya" i el president "continuarà fent-ho, com el van veure fer cada dia des del debat a Atlanta", ha apuntat en una telefonada amb mitjans de comunicació el portaveu de la campanya, Michael Tyler.

Biden es troba actualment en aïllament a sa casa de Delaware, després que dimecres donara positiu en covid-19 quan feia campanya a Nevada, estat clau per als comicis de novembre. Segons l'últim informe del metge del mandatari, Kevin O'Connor, Biden ha experimentat una millora "significativa".

Tot això mentre cada vegada més demòcrates del Congrés li demanen que pose fi la seua candidatura per a les eleccions de novembre. Almenys una trentena, un terç del total, han demanat a Biden públicament que es retire. Inclús una figura destacada del partit com l'exvicepresident Barack Obama va afirmar que Biden havia de "reconsiderar seriosament" la seua candidatura, segons avançava The Washington Post.

Quan falten tres mesos per a les eleccions presidencials als EUA, les enquestes situen Biden per darrere de l'expresident Donald Trump en els sis estats on es decideixen les eleccions. A més, sis de cada deu votants demòcrates veuen la vicepresidenta Kamala Harris com una bona candidata per a succeir Biden; mentrestant, ella manté silenci i centra l'atenció dels periodistes.

El portaveu de la campanya de Biden no ha oferit detalls sobre on podria reaparéixer el president, però ha explicat que probablement es continuarà centrant en estats clau com Nevada, Arizona, Geòrgia i Carolina del Nord, així com en el conegut com a mur blau: Pensilvània, Wisconsin i Michigan.

Precisament a Michigan, a la localitat de Grand Rapids, oferirà este dissabte a la nit un míting l'exvicepresident Donald Trump, que té les enquestes a favor i que ja es comporta com si estiguera a la Casa Blanca. Es tracta del primer míting que fa després de l'intent d'assassinat del passat cap de setmana, i també el primer des que va acceptar la nominació en la convenció del partit a Milwaukee.

Tant Biden com Trump continuen en la carrera per continuar o tornar a la presidència, però actualment els dos presenten tendències totalment oposades: l'actual president cau en picat en les enquestes i l'aspirant republicà no para de guanyar adeptes.

També et pot interessar

stats