Bill Gates contra Ellon Musk: batalla de milionaris en la campanya per la presidència dels EUA

The New York Times desvela una donació secreta del cofundador de Microsoft de 50 milions de dòlars en favor de Kamala Harris, mentre que l'amo de Tesla n'ha invertit altres 75 perquè guanye Trump

D'esquerra a dreta, el principal donant de la campanya de Donald Trump, el magnat Ellon Musk, i l'exCEO de Microsoft Bill  Gates, que dona suport econòmic a la presidència de Kamalah Harris
El principal donant de la campanya de Donald Trump, el magnat Ellon Musk, i l'anterior CEO de Microsoft Bill Gates, que dona suport econòmic a la presidència de Kamala Harris / Britta Pederse i Nancy Kaszerman via Europa Press

El cofundador de Microsoft Bill Gates, una de les persones més riques del món, ha fet una donació secreta de 50 milions de dòlars per a la campanya de la vicepresidenta i candidata demòcrata, Kamala Harris, segons The New York Times. D'acord amb el rotatiu, Gates va dir en privat a tres fonts diferents que havia fet la donació a Future Forward, una organització sense ànim de lucre que dona suport a Harris. L'exdirectiu de Microsoft no ha fet públic encara esta injecció econòmica i la beneficiària —plataforma de "diners foscos"— no té l'obligació de desvelar-ho. Molts donants famosos recorren a este tipus d'estructures per a evitar possibles repercussions si Trump guanya les eleccions del 5 de novembre.

Qui no ha mantingut la discreció és l'empresari més ric del món, el sud-africà que viu als EUA, Elon Musk, que ha invertit més de 75 milions de dòlars per a intentar que Trump torne a la Casa Blanca. El propietari de la xarxa social X i principal accionista de Tesla ha participat en diversos mítings a favor de Trump. En un d'ells, va anunciar que sortejaria un milió de dòlars cada dia entre els votants registrats en el comité d'acció política que dona suport a la campanya de Trump. Per la seua part, el raper Eminem va demanar el vot per a Harris en un míting de l'expresident Obama a Detroit (Michigan), la ciutat del cantant.

Respecte de la donació de Bill Gates, l'empresari només ha deixat palés el suport als "candidats que demostren un clar compromís amb la millora de l'atenció mèdica, la reducció de la pobresa i la lluita contra el canvi climàtic" en una nota a TNYT, en què ha subratllat la importància "sense precedents" d'estos comicis "per als estatunidencs i les persones més vulnerables de tot el món". L'organització filantròpica de Gates, la Fundació Bill i Melinda Gates, s'ha mostrat molt preocupada per les possibles retallades als programes de planificació familiar i salut si l'expresident republicà Donald Trump és elegit, d'acord amb dos persones que van parlar amb el NYT.

Trump demanda els laboristes britànics per "interferir" en els comicis

També d'actualitat en les eleccions hi ha un retret i un anunci de Trump. L'expresident ha presentat una queixa formal contra el Partit Laborista britànic per "interferir" en les eleccions amb contribucions il·legals a favor de Harris. L'equip de Trump, que considera que els laboristes són una formació "d'extrema esquerra", acusa la formació del primer ministre britànic de reclutar i enviar membres del partit "per a fer campanya" a favor de la vicepresidenta demòcrata en els estats més disputats.

El primer ministre britànic, Keir Starmer, ha restat importància a les insinuacions de l'equip de l'expresident. Assegura que els laboristes que han visitat els EUA i s'han reunit durant la campanya de Harris han actuat de manera voluntària, com en altres eleccions. En tot cas, s'ha mostrat disposat a treballar braç a braç amb qualsevol dels candidats a la Casa Blanca.

Pena de mort per als migrants que assassinen estatunidencs

Durant una visita a Carolina del Nord, un dels set estats clau en la disputa amb Harris, Trump també ha desvelat que demanarà establir la pena de mort per a qualsevol migrant convicte per assassinar un ciutadà estatunidenc.

També et pot interessar

stats