Israel lamenta l’atac “no intencional” de l’exèrcit que ha matat set membres de l’ONG World Central Kitchen

Josep Borrell, cap de la diplomàcia europea, ha demanat que s'investiguen els fets

Membres de l'ONG World Central Kitchen al voltant d'una de les víctimes mortals de l'atac
Membres de l'ONG World Central Kitchen al voltant d'una de les víctimes mortals de l'atac / Haitham Imad (Efe)

El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha lamentat la mort de set cooperants de l'ONG del xef espanyol José Andrés, World Central Kitchen (WCK), quan treballaven a Gaza. L'atac de l'exèrcit israelià ha sigut, segons ha explicat "no intencional". "Açò passa en la guerra", ha dit Netanyahu, que ha informat que l'executiu que encapçala està en contacte amb els governs de les víctimes mortals i "farà tots els possibles per a assegurar-se que no torna a ocórrer".

L'alt representant de la Unió Europea per a Afers Estrangers, Josep Borrell, ha demanat aquest dimarts que es pose en marxa una investigació de l'atac israelià. "Ret homenatge als membres del personal de WCK que van morir en un atac aeri israelià a Gaza. Condemne l'atac i demane una investigació", ha dit Borrell en el seu compte oficial en la plataforma X (abans Twitter).

El cap de la diplomàcia europea ha lamentat que, "malgrat totes les exigències de protegir els civils i els treballadors humanitaris, veiem noves víctimes innocents". "Això demostra que la resolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides que demana un alto el foc immediat, un accés humanitari total i una protecció reforçada dels civils ha d'aplicar-se immediatament", ha subratllat Borrell.

Per la seua banda, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha mostrat "horroritzat" per la mort dels treballadors humanitaris i ha traslladat el seu condol més sincer al xef José Andrés i tot el seu equip. Des de Jordània, a on està de viatge oficial, el cap de l'executiu estatal ha exigit al govern d'Israel que "aclarisca com abans millors les circumstàncies d'aquest atac brutal ".

També et pot interessar

stats