Brussel·les obri una investigació exhaustiva sobre la fusió d'Orange i Másmóvil

La Comissió Europea diu que preocupa que l’operació reduïsca la competència de companyies a Espanya

Imatge d'arxiu de la façana d'una tenda d'Orange
Imatge d'arxiu de la façana d'una botiga d'Orange / Jon Nazca (Reuters)

La Comissió Europea (CE) ha anunciat aquest dilluns l'obertura d'una investigació exhaustiva sobre la fusió planejada entre Orange i MásMóvil i ha dit que li preocupa que l'operació "puga reduir la competència en la prestació minorista de serveis de banda ampla de mòbil i fix i en l'oferta de paquets de serveis múltiples a Espanya".

En un comunicat, Brussel·les ha advertit que aquesta fusió entre dos dels principals operadors de telefonia mòbil "disminuiria el nombre de companyies a Espanya i eliminaria així un competidor innovador i significatiu". Això, diuen, podria portar a "preus més elevats i a menys qualitat dels serveis de telecomunicacions per als clients".

Brussel·les ha de concloure la investigació sobre els efectes d'aquesta fusió en els pròxims noranta dies hàbils —això és, abans del 21 d'agost d'enguany— i determinar "si es confirmen les seues reserves inicials en matèria de competència".

L'operació, anunciada el juliol passat, implica una valoració de la companyia de 18.600 milions d'euros, dels quals 7.800 corresponen a Orange —segon operador de telefonia mòbil a Espanya— i 10.900 a MásMóvil —quart en el mateix sector.

En la investigació preliminar, Brussel·les ha determinat que tant Orange com MásMóvil són competidors en els serveis de telecomunicacions mòbils, d'accés a banda ampla fixa i de paquets de serveis múltiples, i que tots dos són part de les quatre empreses a Espanya que operen xarxes de telefonia mòbil, al costat de Telefónica i Vodafone. Junts, prossegueix la Comissió Europea, "tindrien la capacitat i l'incentiu per a restringir l'accés dels operadors virtuals a la xarxa mòbil i als serveis majoristes d'accés a la xarxa fixa".

"Això podria reduir la capacitat de la resta d’operadors per a competir, cosa que, al seu torn pot traduir-se en preus més elevats i menys qualitat dels serveis per als clients finals a Espanya", ha advertit l’executiu comunitari.

També et pot interessar

stats