Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Carrera contrarellotge per a rescatar els cinc ocupants del submarí turístic que buscava el Titanic

Els Estats Units i el Canadà incorporen avions militars a la cerca de la nau, desapareguda diumenge, que té oxigen per a quatre dies

En imatge, la recreació en 3D del viatge turístic del submarí per a visitar el Titanic / OceanGate Expeditions

El temps juga en contra de la supervivència de la tripulació del submarí turístic desaparegut aquest diumenge en el trajecte cap a les restes del Titanic, submergit a 4.000 metres de fondària en aigües de l'Atlàntic. La nau té oxigen i avituallament per a 96 hores, quatre dies, de les quals ja n'ha consumit el primer quart.

La Guàrdia Costanera dels Estats Units ha iniciat una extensa operació de cerca amb l'ajuda del Canadà, que incorpora dos avions militars, un d'ells capaç de localitzar objectes submarins. Les tasques de rescat se centren en una àrea a 900 milles nàutiques (1.450 quilòmetres) del Cap Cod de Massachusetts (Estats Units), on es presumeix que podria trobar-se el submarí.

Del seu èxit depén la vida de cinc persones, un tripulant i quatre turistes, entre els quals hi ha el multimilionari britànic Hamish Harding i "un parell d'exploradors llegendaris", segons va deixar escrit en el mur de Facebook abans d'embarcar-se.

Pagaren 250.000 dòlars per passatge en Titan, l'únic submarí turístic capaç de submergir-se 13.000 peus per a veure de prop les restes del famós transatlàntic. Una expedició de huit dies i set nits que explota l'empresa OceanGate Expeditions. La companyia, que assegura que explora "totes les opcions" per a rescatar la nau, va avortar altres eixides enguany per condicions meteorològiques adverses.

El Titan va ser remolcat divendres pel vaixell Polar Prince des de l'illa de Terranova (el Canadà) cap al lloc de l'accident del Titanic. El transatlàntic, qualificat en la seua època d'insubmergible, va afonar-se en la travessia inaugural després de xocar contra un iceberg el 14 d'abril del 1912. Les restes van romandre ocultes en el fons de l'oceà 73 anys, fins que l'explorador submarí Robert Ballard les hi va localitzar el 1985. Dos anys després, l'empresa Titanic Ventures va recuperar 1.800 objectes de l'embarcació. La troballa va reactivar l'interés per la nau, que va disparar-se arran el film del canadenc James Cameron el 1997, un dels més taquillers de la història.

També et pot interessar