Més de cent morts a l'Iran per dues explosions en l'aniversari de la mort de Soleimani

Milers de persones es concentraven aquest dimecres al voltant de la tomba del tinent general, considerat un màrtir de la revolució

Milers de persones es concentraven al voltant de la tomba del tinent general / À Punt NTC

Almenys 103 persones han mort aquest dimecres i més de 140 han resultat ferides per dues explosions al cementeri de la ciutat iraniana de Kerman, on es commemorava el quart aniversari de l'assassinat del tinent general Qassem Soleimani, segons han informat fonts oficials iranianes.

Fonts del servei d'emergències de Kerman afirmen que es tracta d’un atemptat terrorista. Tot ha ocorregut quan milers de persones es concentraven al cementeri per a commemorar la mort de Soleimani, considerat un màrtir de la revolució a l'Iran que va morir el 2020 en un atac estatunidenc amb drons a l'aeroport de Bagdad.

Segons l'agència oficial IRNA, la primera explosió ha tingut lloc a 700 metres de la tomba del general Soleimani i la segona explosió ha ocorregut a només un quilòmetre. Les explosions han dispersat les nombroses persones que estaven al cementeri de Kerman i les ambulàncies s’han afanyat a portar els ferits als hospitals de la ciutat, segons el relat de l'agència iraniana.

També et pot interessar

stats