Directes
Ara en la televisió
GENERACIÓN PORNO

La ciutat vietnamita de Hanoi lidera el rànquing com la més contaminada del planeta

A la capital de Vietnam la segueixen Lahore (Pakistan), Bagdad (Iraq), Yangon (Birmània), Nova Delhi (Índia) i la tailandesa Chiang Mai, d'acord amb IQAir

Vista general de la contaminació que cobreix aquest dimecres a la ciutat de Hanoi, a Vietnam / Luong Thai Linh (Efe)

La capital de Vietnam, Hanoi, lidera aquesta setmana el rànquing de les ciutats amb l'aire més contaminat del món, segons dades d'aquest dimecres de la pàgina de seguiment de la qualitat de l'aire IQAir.

Hanoi, que porta una setmana amb els índexs de contaminació disparats, recomana als ciutadans que s'abstinguen de practicar esport a l'exterior, i a la població de risc, entre ells xiquets, dones embarassades i individus amb malalties respiratòries, que es protegisquen amb mascaretes si ixen al carrer.

El web, d'origen suís, assenyala que els nivells de PM2,5 (partícules de 2,5 micres o menys de diàmetre, les més perjudicials per a la salut) ronden els 200 micrograms per metre cúbic (µg/m³) a Hanoi, quan el màxim recomanat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) és 25 µg/m³.

A Hanoi la segueixen Lahore (Pakistan), amb 181 µg/m³; Bagdad (Iraq), amb 180 µg/m³, mentre que Yangon (Birmània), Nova Delhi (Índia) i la tailandesa Chiang Mai, al nord del país, se situen a continuació empatant amb 178 µg/m³, d'acord amb IQAir.

Les motos, símbol de l'imparable creixement econòmic de Vietnam en les dues últimes dècades, encapçalen segons els experts les causes de l'elevada contaminació atmosfèrica en les seues dues majors ciutats, Hanoi i Ho Chi Minh (antiga Saigon).

També influeixen altres factors, com el creixent consum d'energia o la laxitud en les normes mediambientals a la indústria, si bé la pol·lució del trànsit rodat és determinant perquè Vietnam lidere els rànquings.

Tailàndia, per part seua, un altre dels països de la regió que acusa alts nivells de contaminació de l'aire, ha revelat que els seus serveis sanitaris van tractar el 2023 a 10,5 milions de persones per malalties i problemes relacionats amb la pol·lució, d'un total del voltant de 71 milions d'habitants.

Medi ambient

També et pot interessar