Claus del primer cara a cara entre Donald Trump i Kamala Harris

Els candidats no podran dur notes prèvies, tindran els micròfons silenciats en les rèpliques i no hi haurà públic a la sala

Primer cara a cara entre Donald Trump i Kamala Harris / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
10 de setembre 2024 - 20:51 Actualitzat: 11 de setembre 2024 - 08:42

Els candidats a la presidència dels Estats Units, Donald Trump i Kamala Harris, s’enfronten en el primer cara a cara este dimecres de matinada. El debat, que durarà 90 minuts i tindrà només dos pauses publicitàries, tindrà unes condicions molt rígides. No hi haurà públic a la sala —per tant, no hi haurà lloc per a aplaudiments o escridassades—, no podran dur notes prèvies i només un paper i un bolígraf, i el contrincant tindrà silenciat el micròfon quan l'altre estiga intervenint, amb l’objectiu que no es puguen interrompre. 

Trump serà qui tancarà el debat, ja que li ha correspost per sorteig. Pel que fa a Harris, estarà a la dreta de l'escenari, els dos dempeus darrere d'un faristol. Unes normes molt rigoroses, que segons diu el sociòleg i consultor polític Joan Gonçales, poden perjudicar la candidata demòcrata. 

Tots dos candidats a la presidència dels EUA arriben amb avantatges, però també desavantatges, al cara a cara. En el cas del candidat republicà, de 78 anys, l'edat podria ser un factor en contra. Com a contrapartida, té molta experiència en este tipus de cites, amb set debats a l'esquena en la carrera a la Casa Blanca. Finalment, té el gran desavantatge dels juís als quals s'ha enfrontat i pels quals ha sigut condemnat.

Pel que respecta a Kamala Harris, l'edat pot ser un factor a favor, 59 anys, el fet de ser dona i el seu currículum. Exfiscal, i ara vicepresidenta dels Estats Units, encara no sap el que és un debat com el d'esta nit. 

La immigració i l'economia poden ser les matèries favorites dels republicans en este cara a cara. El dret a l'avortament, per la seua banda, és una de les banderes de la candidata demòcrata, i el conflicte a Gaza, encara que no hi ha grans diferències a priori entre l'un i l'altre. La gran incògnita d'esta nit és com respondrà Kamala Harris a un Trump acostumat als platós de televisió.   

També et pot interessar

stats