La comunitat internacional mostra el suport al poble del Marroc

El sisme registrat al centre del país ha deixat 1.037 víctimes mortals i 1.200 persones ferides

Tasques de rescat a la ciutat d'Amizmiz, afectada pel sisme
Tasques de rescat a la ciutat d'Amizmiz, afectada pel sisme / Abdelhak Balhaki
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
09 de setembre 2023 - 14:43 Actualitzat: 09 de setembre 2023 - 15:33

Representants destacats de la comunitat internacional han mostrat el seu suport al poble del Marroc en les últimes hores després que un terratrémol de magnitud 7 en l'escala de Richter haja sacsejat el centre del país. El sisme, segons les darreres dades del Ministeri de l’Interior marroquí, ha deixat 1.037 víctimes mortals i 1.200 persones ferides. 

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha enviat el seu missatge de condol a primera hora del matí: “El meu cor està amb el poble marroquí davant del terrible terratrémol que anit es va cobrar centenars de vides. Els meus pensaments estan amb les famílies de les víctimes, amb els ferits, als quals desitge una ràpida recuperació, i amb els primers auxilis que estan fent un treball admirable”.

L'ambaixada dels Estats Units al Marroc ha compartit un comunicat del president Joe Biden en què ha remarcat que els "pensaments i les pregàries" de l'executiu que encapçala estan amb totes les persones afectades pel que ha qualificat de "terrible desgràcia".

En aquesta línia, el president de Rússia, Vladímir Putin, ha demanat al rei Mohammed VI que faça arribar les seues "paraules de compassió i suport a les famílies i amistats de les víctimes".

També ha mostrat el seu "missatge de condol" el president xinés Xi Jinping. Segons ha informat la televisió estatal xinesa, Xi ha assegurat estar "segur que sota el lideratge de sa majestat el Rei, el govern i el poble marroquins podran superar l'impacte del desastre i reconstruir la seua pàtria prompte".

En l'àmbit estatal, el president govern espanyol, Pedro Sánchez, ha expressat a les xarxes socials que "Espanya està amb les víctimes d'aquesta tragèdia i les seues famílies".

També ho ha fet la Casa del Rei, que ha compartit en les xarxes un missatge de Felip VI dirigit a Mohammed VI. El monarca ha expressat "la solidaritat més sincera a l'estimat poble marroquí i el nostre suport, afecte i proximitat a les famílies de les víctimes".

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha traslladat les "condolences i el suport i l'estima" a la comunitat marroquina que resideix a la Comunitat Valenciana. Després de la romanesa, la diàspora del Marroc és la més nombrosa al nostre territori, amb vora 92.000 persones de nacionalitat marroquina, que representen l'11,6% de la població estrangera.

També et pot interessar

stats