La Comunitat Valenciana alça la veu contra el “genocidi” a Palestina

Este dissabte hi ha convocades protestes a Alacant, Vilafranca, Torrevella i Xàbia

Imatge d'arxiu d'una concentració a Alacant
Imatge d'arxiu d'una concentració a Alacant / BDS País Valencià

Diversos municipis de la Comunitat Valenciana participen des d’este dissabte en les manifestacions per a demanar el fi de la violència a la Franja de Gaza, sota el lema "Parem el genocidi a Palestina, fi al comerç d'armes i de relacions amb Israel". Després de les protestes a Castelló de la Plana i Vinaròs, que van tindre lloc divendres, este dissabte hi ha convocades marxes a Alacant, Vilafranca, Torrevella i Xàbia, mentre que diumenge serà el torn de València, Bocairent, Morella i Tavernes de la Valldigna. 

Organitzades per la Xarxa Solidària contra l'Ocupació de Palestina, que engloba diverses organitzacions, entre elles Al-Yudur, el Comité de Suport al Poble Palestí i BDS País Valencià, les mobilitzacions es convoca en complir-se un any de l'atac de Hamàs contra Israel el 7 d'octubre, amb 1.200 morts i 251 ostatges, així com de l'ofensiva militar israeliana, que porta ja més de 41.000 morts a Gaza. A més, en els últims dies les forces armades israelianes han iniciat una ofensiva militar terrestre al sud del territori libanés després d'una intensa campanya de bombardejos contra el partit-milícia xiïta Hezbol·là.

“Tornem als carrers de València (i de molts municipis del País Valencià i arran de tot l'Estat) per denunciar l'apartheid i la colonització israeliana a Palestina. Tornem per a exigir la fi del comerç d'armes i les relacions internacionals amb el règim genocida d'Israel. I volem continuar sent-ne moltes als carrers, per a visibilitzar que la solidaritat amb Palestina no té fi”, resa el comunicat de les organitzacions convocants. 

Este dissabte estan convocades manifestacions a la plaça de Bous d’Alacant (12:00 hores), l’avinguda del Llosar de Vilafranca (12:00), el passeig de Juan Aparicio de Torrevella (18:30) i la plaça de la Constitució de Xàbia (19:30). 

Diumenge, les protestes —totes elles a les 12:00 hores— tindran lloc a la plaça de Bous de València, la plaça Major de Tavernes de la Valldigna, al parc Pius XII de Bocairent i davant de l’Ajuntament de Morella. 

Les manifestacions continuaran al llarg de la setmana que ve. Dilluns hi ha convocades marxes a la plaça d'Espanya d'Alcoi i davant de l'Ajuntament de Xàtiva; totes dos a les 19:30 hores. Finalment, l'última ciutat a manifestar-se serà Elx, amb la convocatòria dissabte 19 d'octubre, a les 17:30 hores, a la plaça de les Ximeneres.

També et pot interessar

stats