Continua l'escalada de violència a Odessa: Rússia l'ataca per tercera nit

Ucraïnés intervé a Crimea, on deixa una víctima mortal i danys en edificis administratius

Atac rus Odessa
Vaixell carregat de cereal a prop del port d'Odessa, dies abans de suspendre's l'acord del gra / Yulii Zozulia (Europa Press)

L'escalada de violència en la zona del mar Negre continua imparable. L'exèrcit rus ha atacat novament la ciutat ucraïnesa d'Odessa, on ha causat danys en diversos edificis i ha ferit almenys quatre persones, segons ha informat aquest dijous la portaveu del comandament sud de l'exèrcit ucraïnés, Natàlia Gumeniuk.

L'atac, perpetrat amb míssils de diferents tipus, s'ha fet sobre el centre de la ciutat i ha destruït un edifici administratiu, a més de causar danys en altres edificis civils de la zona. Rússia també va atacar dimecres a la nit la regió de Mikolaiv, a l'est de la regió d'Odessa, on ha deixat desperfectes significatius en edificis residencials.

Díhuit persones han resultat ferides, nou de les quals han hagut de ser hospitalitzades. A més, segons l'Administració Militar de la regió d'Odessa, l'atac rus va provocar un incendi en una superfície de 300 metres quadrats a la ciutat d'Odessa que els bombers treballen per a apagar.

Es tracta del tercer atac consecutiu de Rússia contra la regió, on estan situats els tres ports ucraïnesos dels quals Moscou es comprometia a permetre l'eixida de vaixells amb cereal, en el marc de l'anomenat "acord del gra", un acord que el Kremlin va suspendre dilluns.

Ucraïna ha denunciat els atacs russos contra Odessa com un intent de crear una crisi alimentària global que provocaria l'arribada massiva de refugiats ucraïnesos als països d'Europa occidental que els donen suport.

Nou atac ucraïnés contra Crimea

Arran de l'ofensiva russa, l'exèrcit ucraïnés ha respost amb un atac amb drons contra la península de Crimea, fet que ha causat la mort d'una adolescent i danys en quatre edificis administratius. Així ho ha denunciat el governador imposat per Rússia en aquesta zona annexionada, Serguei Aksiónov.

Aquest seria el tercer atac suposadament comés per Ucraïna aquesta setmana contra Crimea, després de l'atemptat amb drons navals de superfície dilluns conta el pont de Kerch i un altre la vespra contra un camp d'entrenament militar.

A més, les autoritats locals van assegurar dimarts que havien frustrat un intent d'atac amb 28 drons contra la península, que Kíiv vol recuperar dins dels seus esforços per desocupar els territoris ocupats per Rússia.

També et pot interessar

stats