Directes
Ara en la televisió
VALENCIANS AL MÓN

La Covid-19 ja afecta més de 26 milions de persones en tot el món

L'Índia ha detectat 83.883 casos de coronavirus en les últimes 24 hores, un nou rècord mundial per a un país en un sol dia.

Un sanitari li fa una prova PCR a un treballador a Ahmedabad, a l'Índia / Amit Dave (Reuters)

La xifra de contagis de coronavirus al món no para de créixer i aquest dijous ja ha superat la barrera dels 26 milions d'afectats, segons el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins. Els Estats Units, amb més de sis milions de casos, i el Brasil i l'Índia, amb vora quatre milions cadascun, continuen encapçalant la llista de països més afectats, i entre els tres acumulen més de la meitat dels positius a tot el món.

Els Estats Units acumulen ja 6.113.510 casos confirmats de Covid-19 després que en les últimes 24 hores se n'hagen afegit 41.435, una xifra similar a la de dimarts. Pel que fa a les defuncions, 185.720 persones han perdut la vida, 1.080 en l'últim balanç.

El Brasil ha sumat 46.934 nous infectats en les últimes 24 hores, de manera que ja voreja els quatre milions de contagis des de l'inici de la pandèmia, concretament, 3.997.865. També s'han notificat 1.184 morts més, de manera que la xifra total ascendeix ja a 123.780.

L'Índia està registrant en les últimes setmanes les xifres més altes de contagis de qualsevol país des de l'inici de la pandèmia i es podria convertir en breu en la segona nació més afectada del món i superar el Brasil. De fet, aquest dijous ha detectat 83.883 nous casos de coronavirus en 24 hores, un nou rècord mundial per a un país en un sol dia, i ja suma 3.853.406 infectats. Segons les últimes dades del Ministeri de Salut, l'Índia ha comptabilitzat 1.043 defuncions, que fan pujar la xifra de persones mortes a 67.376.

Recomanen fer un nou test un mes després dels primers símptomes

Segons un estudi de la revista BMJ Open, els pacients de Covid-19 haurien de ser sotmesos a una nova prova diagnòstica del virus almenys quatre setmanes després de l'aparició dels primers símptomes, a fi de confirmar que ha desaparegut i minimitzar així el contagi. A més, alerten que “és relativament alta” la taxa de “falsos negatius” obtinguts en les proves realitzades durant les primeres fases de recuperació del pacient.

Els autors adverteixen que, segons l'anàlisi que han fet, el SARS-CoV-2 “tarda una mitjana de 30 dies a desaparéixer del cos després del primer test positiu i de 36 després de l'aparició dels primers símptomes”, mentre que “encara es desconeix fins a quin punt una persona és infecciosa durant la convalescència”. Per tant, assenyalen que, una vegada establit quant tarda a desaparéixer el virus del cos humà, podria haver de modificar-se el període d'aïllament de 14 dies recomanat actualment per l'Organització Mundial de la Salut.

També et pot interessar