Descarrila per sabotatge un tren de càrrega a la regió russa de Bélgorod, fronterera amb Ucraïna

El president de Lituània arriba a Kíiv per a reunir-se amb Zelenski i oferir més suport militar i econòmic, en coincidència amb la visita de la primera ministra de Letònia i dels ministres d'Exteriors dels Estats Units i el Regne Unit

Soldats ucraïnesos disparen projectils contra l'exèrcit rus
Soldats ucraïnesos disparen projectils contra l'exèrcit rus / X: @ZelenskyyUa

Un tren de càrrega ha descarrilat este dimarts a la nit a la regió russa de Bélgorod per "ingerència il·legal" en el funcionament del transport ferroviari sense que es produïren víctimes, segons ha informat este dimecres el governador d'esta entitat federada russa fronterera amb Ucraïna, Viatxeslav Gladkov.

El Departament de Transport Interregional del Comité d'Instrucció de Rússia ha anunciat l'obertura d'una investigació per un presumpte atac terrorista en relació amb el descarrilament del tren de càrrega. Després de la incursió a gran escala de les forces ucraïneses en la veïna regió Kursk, la regió de Bélgorod és objecte d'intensos bombardejos, que han obligat a evacuar diverses localitats de la zona.

El president lituà arriba a Kíiv per a reunir-se amb Zelenski

D'altra banda, el president de Lituània, Gitanas Nauseda, ha arribat este dimecres amb tren a Kíiv per a reunir-se amb el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, i oferir al país més suport militar i econòmic.

"Portar suport militar i econòmic a Ucraïna és crucial per a defensar la seua sobirania i la seua integritat territorial", ha escrit Nauseda en el seu compte de la xarxa social X, al costat d'una fotografia de la seua arribada a l'estació de trens de la capital.

Dirigents de Letònia, el Regne Unit i els EUA visiten Kíiv

També ha arribat este dimecres a Kíiv la primera ministra de Letònia, Evika Silina, com ha anunciat ella mateixa en el seu compte de Facebook.

Nauseda i Silina coincidiran a la capital ucraïnesa amb el secretari d'Estat dels EUA, Antony Blinken, i amb el ministre d'Exteriors britànic, David Lammy, que visitaran la capital de manera conjunta.

La visita es produeix en ple debat sobre la possibilitat que els principals aliats de Kíiv li permeten atacar objectius militars situats dins de la Federació Russa amb els míssils de llarg abast que subministren a Ucraïna.

També et pot interessar

stats