Detecten senyals de vida a l'edifici afonat a Bangkok sis dies després del terratrémol
Myanmar supera ja les 3.000 morts pel sisme, segons la junta militar, que destaca que este dimecres van rescatar amb vida tres homes que estaven cinc dies atrapats
Els equips de rescat que treballen a l'edifici que es va afonar a Bangkok a conseqüència del terratrémol de magnitud 7,7 del passat divendres han detectat senyals de vida sota els enderrocs, per la qual cosa van suspendre l'ús de maquinària pesant, segons ha informat este dijous el governador de la capital de Tailàndia, Chadchart Sittipunt. El governador ha explicat que a la matinada, el personal de rescat va entrar cridant per una cavitat per a buscar supervivents i van escoltar una resposta que van interpretar com la veu d'una dona, per la qual cosa des de llavors han mantingut silenci al lloc, situat prop d'un mercat popular.
Els equips de rescat treballen dia i nit des de divendres passat en les restes de l'edifici d'oficines en obres de 30 plantes que va caure, molt a prop de Chatuchak, un popular i turístic mercat, i en el qual es calcula que hi ha al voltant de setanta persones atrapades.
Segons els últims balanços de Bangkok, 22 persones van perdre la vida pel sisme, entre ells hi ha quinze treballadors de l'edifici esfondrat.
La junta militar que governa Myanmar, l'antiga Birmània, ha elevat a 3.003 el total de morts confirmades fins ara, causades pel terratrémol de magnitud 7,7 que va devastar el centre-nord del país. Les forces armades han explicat que este balanç inclou dades reunides fins a la vesprada del dimecres i inclou 4.515 ferits i 351 desapareguts, mentre continua la remoció d'enderrocs i cerca de supervivents.
El sisme, que ha declarat sis regions en emergència, ha causat el col·lapse o danys parcials en almenys 21.783 habitatges, 805 edificis d'oficines, 1.041 escoles, 921 monestirs i convents, 1.690 pagodes, 312 edificis religiosos, 48 hospitals i clíniques i 18 hectàrees de cultius, sempre segons les dades de la junta.
Només el dimecres, 49 avions van aterrar a Myanmar carregats d'ajuda internacional i amb 1.915 efectius de rescat i més de 714 tones de materials que han entregat a les zones d'emergència, on l'Organització de Nacions Unides (ONU) estima que viuen prop de deu milions de persones.
El personal de rescat també ha salvat amb vida tres homes que van passar cinc dies atrapats sota els enderrocs, les úniques històries esperançadores de cerca conegudes en les últimes 72 hores.