Detenen per homicidi involuntari el pare de l'autor del tiroteig de Geòrgia per "permetre al fill agafar una arma"

Colt Gray, de 14 anys, va ser interrogat per l'FBI fa un any per amenaçar amb un tiroteig

Chris Hosey (esquerra), director de l'Oficina d'Investigacions de Geòrgia, i Jud Smith (centre), xèrif del comtat de Barrow, a l'institut Apalachee en Winder, Geòrgia, els Estats Units
Chris Hosey (esquerra), director de l'Oficina d'Investigacions de Geòrgia, i Jud Smith (centre), xèrif del comtat de Barrow, a l'institut Apalachee a Winder, Geòrgia (EUA) / Erik S. Lesser (EFE)

Les autoritats de Geòrgia (Estats Units) han detingut el pare de l'adolescent que va matar quatre persones dimecres en un tiroteig al seu centre escolar a Winsor i l'acusen de quatre càrrecs d'homicidi involuntari. Colin Gray, de 54 anys, ha sigut detingut en relació amb el tiroteig comés pel fill, Colt Gray, de 14 anys, a l'institut de secundària Apalachee, segons ha informat el director de l'Oficina d'Investigacions de Geòrgia, Chris Hosey, en un comunicat.

A més dels càrrecs d'homicidi involuntari per cada mort, el pare del sospitós està acusat de dos càrrecs d'assassinat en segon grau i huit càrrecs de crueltat infantil, tots derivats de "permetre deliberadament que el seu fill Colt agafara una arma", ha dit l'autoritat.

Les autoritats han fet també detencions relacionades amb "incidents d'altres estudiants que han fet amenaces en diverses escoles" a l'estat de Geòrgia, ha agregat Hosey, que no ha donat més detalls en tractar-se d'una investigació oberta.

El jove va ser interrogat per l'FBI fa un any per amenaçar amb un tiroteig

El jove, que va utilitzar una arma tipus fusell semiautomàtic AR-15, l'havia investigat fa un any l'Oficina Federal d'Investigacions (FBI) de Geòrgia per presumptament haver amenaçat amb un tiroteig escolar a través d'internet, i va ser interrogat amb el pare al costat.

En aquell interrogatori, el jove va negar ser responsable de les amenaces i el pare va dir que tenia armes a casa, però que estaven a resguard del fill.

Colt Gray, detingut al lloc dels fets, afronta quatre càrrecs d'assassinat pels quals serà jutjat com un adult, i s'espera que este divendres se li lligen formalment els càrrecs davant d'un jutge.

L'acusació del pare de Gray es produeix després del precedent del tiroteig escolar de Michigan del 2021 per un menor, Ethan Crumbley, que va matar quatre estudiants, i en el qual per primera vegada van ser acusats i condemnats per homicidi involuntari els pares de l'autor.

Els morts: dos estudiants de 14 anys i dos mestres de 53 i 39 anys

Els morts del tiroteig al centre Apalachee han sigut identificats com a dos estudiants, Christian Angulo i Mason Schermerhorn, de 14 anys, i dos mestres de matemàtiques, Christina Irimie, de 53, i Richard Aspinwall, de 39.

Dels nou ferits en eixe tiroteig, dos han rebut l'alta i set continuen hospitalitzats, però no es tem per la seua vida, ha agregat Hosey.

El xèrif del comtat de Barrow, Jud Smith, ha dit en la conferència que la comunitat "té el cor trencat perquè una persona jove va ficar una arma en una escola, va cometre un acte malvat, va matar gent i en va ferir molts altres, no sols físicament sinó mentalment".

També et pot interessar

stats