El detingut per l'intent d'assassinat de Trump té antecedents per possessió d'una metralladora

Ryan Wesley Routh, de 58 anys, té condemnes per tindre una metralladora automàtica, portar una arma oculta, possessió de propietat robada i atropellament i fugida

Ryan W. Routh, sospitós de l'intent d'assassinat de Donald Trump a Florida
Ryan W. Routh, sospitós de l'intent d'assassinat de Donald Trump a Florida / Reuters

El detingut pel suposat intent d'assassinat este diumenge de l'exmandatari i candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, havia sigut condemnat fa més de vint anys per possessió d'una metralladora, segons mitjans locals. L'expresident va patir diumenge el seu segon intent d'assassinat este estiu després que un individu, que va ser detingut pel Servei Secret i no va arribar a disparar, s'aproximara al camp de golf en el qual estava jugant el republicà, armat amb un rifle AK-47 amb mira telescòpica.

El detingut és un home de 58 anys molt actiu en les xarxes socials anomenat Ryan Wesley Routh que ha viscut a Carolina del Nord i a Hawaii, segons mitjans locals. El 2002 va ser condemnat per possessió d'una arma de destrucció massiva: una metralladora completament automàtica. Els registres també mostren condemnes per portar una arma oculta, possessió de propietat robada i atropellament i fugida.

S'han presentat cent càrrecs criminals contra Ryan Routh

Segons l'NBC s'han presentat més de 100 càrrecs criminals contra Ryan Routh a Carolina del Nord.

El fill del detingut ha dit este dilluns a la CNN que no és propi del seu pare "fer una cosa boja i, molt menys, violenta. No sé què ha passat a Florida, i espere que les coses simplement s'hagen exagerat", ha dit al mitjà. Segons la CNN, Routh estava molt involucrat en la Guerra d'Ucraïna contra Rússia i va visitar el país europeu el 2022.

L'FBI investiga el cas com a "intent d'assassinat".

L'Oficina Federal d'Investigació (FBI, en anglés) va confirmar que el succeït en el Trump International Golf Club de West Palm Beach, Florida, s'investiga com a un aparent "intent d'assassinat". Trump va ser víctima d'un intent d'assassinat el passat 13 de juliol durant un míting a Butler (Pensilvània) on un jove de vint anys li va disparar amb un fusell i li va ferir l'orella dreta. El Servei Secret va abatre l'agressor, qui va disparar des d'un lloc elevat fora del recinte, on una persona del públic va morir per ferida de bala.

El succés va provocar nombroses dimissions per les falles de seguretat de l'esdeveniment, fins i tot la de la llavors directora del Servei Secret, Kimberly Cheatle.

També et pot interessar

stats