Diverses personalitats de la política reaccionen a l'atemptat a Trump

Sánchez, Feijóo, Abascal, Díaz i la Casa Reial han mostrat el seu suport a l'expresident estatunidenc i han condemnat l'atac en la xarxa social X

Trump, ferit lleu, i dues persones mortes en un tiroteig durant un míting
Trump, ferit lleu, i dos persones mortes en un tiroteig durant un míting / EFE

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la Casa Reial, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, el de Vox, Santiago Abascal i la vicepresidenta del govern i líder de Sumar Yolanda Díaz, han condemnat este diumenge de manera unànime l'atemptat que ha patit l'expresident dels Estats Units, Donald Trump, en rebre un tret en una orella quan donava un míting a Pensilvània.

A Espanya, el president de Vox, Santiago Abascal, ha sigut el primer a condemnar públicament l’atac en la xarxa social X poc després que l'expresident fora evacuat. "Gràcies a Déu que Donald Trump ha sobreviscut a l'intent d'assassinat", ha dit Abascal. I, alhora, ha declarat que "s'ha de detindre l'esquerra globalista que està sembrat l'odi, la ruïna i la guerra".

Hores després, este matí, el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, s'ha sumat a la "condemna rotunda de l'atac" i ha recalcat que "la violència i l'odi no tenen cabuda en democràcia". Així mateix, ha pregat per una "recuperació ràpida als ferits" i ha donat el condol als familiars de la persona morta.

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha reaccionat al succés minuts després en la xarxa social X, on ha dit que "l'aliment de l'odi cap a qui pensa diferent desemboca en situacions com la viscuda fa unes hores als Estats Units".

Alhora, s'ha sumat a "reivindicar la moderació" i ha lamentat que hi haja gent que "preferisca disparar a votar per a defendre la seua ideologia". "Desitge una recuperació ràpida de Donald Trump", ha conclòs Feijóo.

La Casa Reial ha emés un comunicat, signat pel rei Felipe VI, en què expressa "commoció pel terrible atac", mostra solidaritat i "alleujament en saber que no s'han produït ferides de gravetat" cap a l'expresident estatunidenc i condemna qualsevol classe de violència. En la nota, juntament amb la reina Letícia, també expressen el suport a les persones ferides i el condol als familiars dels morts.

Este matí, Yolanda Díaz, líder de Sumar, també s'ha pronunciat en X i ha "condemnat rotundament l'atac". Ha acabat el missatge recalcant que "la democràcia és incompatible amb la violència".

També et pot interessar

stats