Dominique Pélicot confessa: "Soc un violador, com la resta d’acusats, que ho sabien tot"

El jutjat l’acusa d'haver drogat la dona perquè més de cinquanta homes la violaren, en el cas més gran de violència sexual a França

Gisèle Pélicot a l'eixida dels jutjats / Reuters

"Soc un violador, com tot els que estan ací". Així de contundent ha declarat este dimarts Dominique Pélicot davant del tribunal que el jutja a França, acusat d'haver drogat a la dona perquè més de cinquanta homes la violaren. És el cas més gran de violència sexual en dècades a França. 

La de Pélicot era una declaració molt esperada, després de ser ajornada en diverses ocasions pels motius de salut de l'acusat. I s'ha produït en presència de la víctima, Giselle Pélicot, qui ha pogut replicar les seues declaracions.  Cap càmera pot entrar en una sala en la qual ha ressonat, hui per fi, la declaració de Dominique Pélicot. "Hui, declare que soc un violador, com els que estan acusats en esta sala. Tots ells sabien el seu estat abans de vindre. Ho sabien tot. Ara no poden dir el contrari", ha declarat l’acusat. Així, ha rebutjat l'argument dels advocats de part dels 51 acusats d'haver comés les violacions, que es deien convençuts que la víctima es feia la dormida mentre abusaven d'ella. 

A més, Pélicot ha recordat les dos violacions que ell mateix va patir quan tenia 9 i 14 anys i ha demanat perdó: "Soc culpable del que he fet. Pregue a la meua dona, els meus fills, els meus nets, que accepten les meues excuses. Lamente el que he fet i demane perdó, inclús si no és perdonable”. Entre les persones a les quals ha demanat perdó també està la dona de l'individu considerat el seu deixeble criminal, a qui va violar segons la investigació.

Les declaracions demostrarien el penediment, segons la seua advocada, que treballa perquè es rebaixe la responsabilitat de l’acusat en les 92 violacions provades. "He viscut cinquanta anys amb un home, i ni un segon haguera imaginat que podia haver fet tot açò", ha replicat dins de la sala Gisèle Pélicot, convertida ja en rostre i símbol de la lluita contra la violència sexual a França, per un cas que es va destapar així quan van detindre l’exmarit per gravar davall de les faldes d’unes dones en un supermercat.  

Concentració davant dels jutjats en suport a Gisèle Pelicot
Concentració davant dels jutjats en suport a Gisèle Pelicot / Reuters

També et pot interessar

stats