Elon Musk cancel·la la compra de Twitter i la tecnològica amenaça amb una batalla legal

El magnat denuncia que l’empresa no ha facilitat dades respecte als comptes falsos i de spam

Twitter d'Elon Musk
Twitter d'Elon Musk / Dado Ruvic

El magnat nord-americà Elon Musk ha comunicat aquest divendres al regulador borsari dels Estats Units que cancel·la la compra de Twitter, anunciada l'abril passat per 44.000 milions de dòlars. La tecnològica amenaça amb una batalla legal per a consumar-la.

En un document remés pels advocats de Musk al departament legal de Twitter i publicat per la Comissió del Mercat de Valors dels EUA, el multimilionari cancel·la unilateralment l'adquisició, argumentant que l’empresa ha incomplit les condicions de l'acord.

El fundador de Tesla i SpaceX, i l’home més ric del món, ha al·legat que la tecnològica va fer declaracions "falses i enganyoses" en les negociacions i que no li ha facilitat informació que considera necessària per a tancar la transacció i que reclama des de fa dos mesos, sobre la prevalença de comptes falsos o de spam en la xarxa social.

Musk va assenyalar que el passat 6 de juny ja havia enviat un "advertiment" de cancel·lació a Twitter i que el "període d'esmena" s'ha acabat. Per la seua banda, Twitter diu que menys del 5% dels usuaris són comptes falsos i de spam, cosa que el magnat considera una "subestimació dramàtica" i denuncia que l’empresa no ha facilitat dades en aquest sentit.

Un altre aspecte clau en la retirada de Musk és el fet que Twitter haja acomiadat dos alts executius, haja reduït l'equip de captació de talent i haja congelat les contractacions, les quals se sumen a l’eixida voluntària de tres executius.

Poc després d'anunciar Musk aquest divendres la intenció de trencar l'acord, Twitter va baixar un 6% en borsa. La seua capitalització ha caigut un 25% des d'abril i pràcticament s'ha retallat a la meitat en l'últim any.

Twitter assegura que les seues dades sobre els comptes falsos són correctes i ha fet concessions en els últims mesos per a donar-li accés a fonts de dades en el seu sistema que permeten analitzar els tuits. L’empresa recorda que, segons l'acord, si no es materialitza la compra, hi ha una comissió de ruptura de mil milions de dòlars per a la part implicada, un concepte que Musk ha argumentat en la carta a Twitter.

També et pot interessar

stats