Els Estats Units bombardegen instal·lacions subterrànies dels houthis al Iemen

Les instal·lacions albergaven "armes de diversos tipus" que els houthis han utilitzat contra vaixells civils i militars al llarg de la regió, segons el secretari de Defensa, Lloyd Austin

L'avió de combat dels Estats Units al Mar Roig
Avions de combat dels Estats Units al mar Roig / arabnews.com

Els Estats Units han bombardejat este dijous instal·lacions subterrànies dels xiïtes houthis a Iemen, l'últim d'una sèrie d'atacs de l'exèrcit estatunidenc contra el moviment al qual l'Iran dona suport.

Segons un comunicat del Pentàgon "les forces militars dels EUA, incloent-hi dos bombarders B-2, van dur a terme atacs precisos contra cinc magatzems subterranis d'armes en àrees controlades pels houthis a Iemen".

Les instal·lacions albergaven "armes de diversos tipus" que els houthis han fet servir contra vaixells civils i militars al llarg de la regió, assenyala el comunicat, en nom del secretari de Defensa, Lloyd Austin.

Els EUA ja havien atacat objectius al començament d'octubre per a protegir la llibertat de navegació i per a reforçar la seguretat en aigües internacionals.

Des de novembre de l'any passat, els houthis ataquen amb míssils i drons vaixells israelians o vinculats amb Israel en les mars Roig i Aràbic, en defensa dels palestins i per a danyar econòmicament Israel. També llancen míssils contra l'estat jueu, en la seua gran majoria interceptats per les defenses israelianes.

L'aviació israeliana ha bombardejat en dos ocasions el port iemenita de Hodeida, utilitzat pels houthis; l'última, a la fi de setembre amb la mort de cinc persones.

Membres de la branca xiïta de l'islam, liderada per l'Iran, els houthis controlen àmplies regions del centre, nord i l'oest del Iemen des que s'alçaren en armes el 2014 contra el govern iemenita reconegut internacionalment. Els atacs, que compten amb el suport de l'Iran, han impactat greument en el comerç internacional i han obligat les principals navilieres a desviar les rutes per a evitar el mar Roig i el canal de Suez.

"Els atacs il·legals dels houthis continuen interrompent la lliure circulació del comerç internacional, amenacen de produir una catàstrofe mediambiental i posen en risc les vides de civils", ha afegit el Pentàgon.

També et pot interessar

stats