Explosions en diverses regions i almenys tres morts en un nou atac rus contra Ucraïna

L'OTAN adverteix Rússia del perill que els seus atacs contra Ucraïna arriben a Polònia

Persones es refugien en una estació de metro mentre Rússia llança atacs aeris a Kíiv (Ucraïna)
Persones refugiades en una estació de metro mentre Rússia llança atacs aeris a Kíiv (Ucraïna) / Danylo Antoniuk (Efe)

Rússia ha atacat esta matinada per segon dia consecutiu diverses regions ucraïneses. Ha mort almenys dos persones a la ciutat de Kriví Rih, al centre del país, i una més a Zaporíjia (sud-est), segons han informat les autoritats regionals.

Alguns mitjans locals han informat d'explosions a Kíiv i altres regions del país. En el cas de la capital, algunes s'han sentit des del centre de la ciutat. Segons la Força Aèria ucraïnesa, que informa dels atacs en temps real, Rússia ha fet servir drons kamikaze Shahed iranians i míssils de diferents tipus.

Les forces russes ja van llançar contra Ucraïna durant la jornada de dilluns 127 míssils i 109 drons, però les defenses aèries ucraïneses van interceptar-ne la majoria.

Alguns dels míssils i drons que no van poder abatre van impactar contra les infraestructures elèctriques i gasístiques en diverses regions del país, fet que va obligar les autoritats ucraïneses a tornar a introduir apagades de llum d'emergència.

L'atac, que va tindre com a objectiu principal el sistema energètic ucraïnés, es va cobrar a més la vida d'almenys quatre civils en diverses regions d'Ucraïna.

L'OTAN adverteix Rússia del perill que els atacs arriben a Polònia

D'altra banda, l'OTAN ha dit que no té suficient informació per a dictaminar que l'objecte sense identificar que va entrar dilluns en l'espai aeri de Polònia era part d'un atac intencionat de Rússia, que ha intensificat l'ofensiva contra Ucraïna; però ha advertit al govern de Moscou que eixos actes són "irresponsables i potencialment perillosos".

Polònia va informar dilluns que un objecte, probablement un dron, va entrar a primera hora del dia en el seu espai aeri en el moment dels atacs massius russos contra Ucraïna.

L'OTAN ha augmentat "significativament" la seua presència al flanc oriental, en què s'inclou Polònia, en resposta a la guerra de Rússia contra Ucraïna, segons ha explicat la seua portaveu.

També et pot interessar

stats