Explosions a Kíiv en un nou atac massiu rus contra territori ucraïnés

Zelenski anuncia la presa de dos localitats més a la regió russa de Kursk

Efectius de rescat ucraïnesos treballen en el lloc de l'impacte d'un coet a Kramatorsk, regió de Donetsk
Diversos efectius de rescat ucraïnesos treballen en el lloc de l'impacte d'un coet a Kramatorsk, regió de Donetsk / Efe / Policia Nacional d'Ucraïna

Diverses explosions s'han sentit este dilluns al voltant de les 8:30 hora local (5:30 GMT) al centre de Kíiv, enmig d'un atac massiu amb míssils contra diverses regions d'Ucraïna.

La Força Aèria ucraïnesa adverteix que míssils de diversos tipus es dirigeixen en estos moments a diferents zones del país.

El cap de l'administració militar de Kíiv, Serguí Popko, ha confirmat que les defenses antiaèries actuen als voltants de la capital i ha demanat a tots els residents a la ciutat i de la regió que busquen refugis en búnquers, soterranis o estacions de metro.

Les primeres informacions apunten que una infraestructura industrial de la regió de Poltava, a Ucraïna central, ha sigut impactada durant l'atac, segons l'administració militar regional local. Cinc persones han patit ferides.

A la ciutat de Lutsk, al nord-oest d'Ucraïna, els fragments d'un dron abatut per les defenses aèries ucraïneses han danyat un edifici de diverses plantes. L'abast de les destrosses i el recompte de ferits s'està establint ara.

L'atac continua en estos moments amb míssils dirigint-se a diverses regions ucraïneses, segons informa en temps real la Força Aèria d'Ucraïna en el seu canal de Telegram.

Zelenski anuncia la presa de dos localitats més a la regió russa de Kursk

D'altra banda, el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, anit, en el seu discurs a la nació, va anunciar que l'exèrcit ucraïnés ha pres el control de dos localitats més a la regió russa de Kursk, on les forces de Kíiv ocupen desenes de pobles després de travessar la frontera a principis d'agost.

El cap de l'estat ucraïnés ha explicat així mateix que les seues tropes continuen fent presoners entre els soldats russos a la regió de Kursk. "Estem omplint el fons d'intercanvis", ha dit Zelenski en referència als bescanvis de presoners de guerra.

Ucraïna i Rússia van intercanviar esta setmana 115 soldats de cada bàndol que estaven en captivitat enemiga.

També et pot interessar

stats