Felip VI defensa el reconeixement d'un estat palestí per a "parar el cicle de violència"

El rei ha insistit que cal condemnar la violència i demanar l'alliberament de tots els ostatges

El rei Felip VI durant la reunió del patronat de la Fundació Pro Real Acadèmia Espanyola
El rei Felip VI durant la reunió del patronat de la Fundació Pro Real Acadèmia Espanyola / Alejandro Martínez Vélez (Europa Press)

El rei Felip VI ha defensat el reconeixement d'un estat palestí que visca en pau al costat d'Israel com la via per a aconseguir "parar el cicle de violència" que es viu a l'Orient Pròxim i evitar que es repetisca en un futur. Així ho ha fet durant la seua intervenció en la clausura de la Conferència d'Ambaixadors, en el Ministeri d'Afers Estrangers, on ha reconegut que "la tragèdia que viu Gaza està sacsejant la consciència de la humanitat, com també ho va fer l'atemptat terrorista" perpetrat per Hamàs contra Israel el 7 d'octubre, "el pitjor de la seua història".

El monarca ha insistit que cal condemnar el que ocorre i demanar l'alliberament de tots els ostatges, així com reclamar el respecte del dret Internacional i el Dret Internacional Humanitari. Però també, ha afegit, "hem de continuar insistint que sense una solució política, que passa per l'establiment de l'estat palestí al costat d'Israel, no serà possible parar aquest cicle de violència o impedir que es torne a repetir".

Així, Felip VI ha recordat que precisament "aquesta va ser la promesa de la Conferència de Pau de Madrid de 1991 i la comunitat internacional ha de mobilitzar-se per a ajudar les parts a materialitzar-la".

També et pot interessar

stats