Fereixen un casc blau a la seu de la FINUL al Líban, el quint en tres dies

Espanya i 33 països més de la missió de l'ONU al sud del Líban han condemnat els recents atacs, atribuïts a Israel

FINUL
En els últims dies, la FINUL va denunciar que quatre dels seus soldats van resultar ferits en incidents similars, atribuïts a Israel / Europa Press

La missió de l'ONU al sud del Líban (FINUL) ha denunciat este dissabte que un dels seus soldats va resultar ferit divendres "per trets" en la seua caserna general de Naqoura, cosa que eleva a cinc el nombre de cascos blaus ferits en incidents atribuïts a Israel en tres dies.

En un comunicat en el seu compte de X, la FINUL va dir que el nou incident va tindre lloc de nit, quan "un soldat de les forces de pau que es trobava en la caserna general en Naqoura va rebre un tret a causa de l'activitat militar que es desenvolupava als voltants". A més, l'organització ha explicat que el casc blau ferit va ser sotmés a una cirurgia a l'hospital de Naqoura per a extraure-li la bala i actualment es troba estable.

La nota ha assenyalat, d'altra banda, que els edificis de la FINUL a la localitat meridional libanesa de Ramyah van patir també "danys importants a causa d'explosions de bombardejos pròxims". "Recordem a tots els actors les seues obligacions de garantir la seguretat del personal i les instal·lacions de les Nacions Unides, la qual cosa inclou evitar les activitats de combat prop de les posicions de la FINUL", han reiterat.

Els cascos blaus es troben al Líban de conformitat amb la resolució 1701 del Consell de Seguretat de l'ONU, que va posar fi a la guerra del 2006 entre el Líban i Israel.

En els últims dies, la FINUL va denunciar que quatre dels seus soldats van resultar ferits en incidents similars, atribuïts a Israel, l'exèrcit del qual està lluitant a la frontera amb el grup libanés xiïta Hezbol·là des de fa un any.

Des de fa tres setmanes Israel duu a terme una campanya d'intensos bombardejos contra el sud i l'est del Líban, així com a Beirut, que ha provocat la mort de la major part de les més de 2.200 persones que han perdut la vida al Líban des d'octubre del 2023.

Condemna d'Espanya i 33 països més

Un total de 34 països contribuïdors de la FINUL han subscrit una declaració conjunta en la qual condemnen els recents atacs, demanen respecte per a la missió i que es garantisca la seguretat del seu personal.

Fonts del Ministeri d'Afers Exteriors han informat que la mesura ha sorgit a iniciativa de Polònia i s'ha plasmat en una carta en la qual estos països reiteren que el "principal objectiu de la missió és brindar estabilitat i pau duradora al sud del Líban, així com a Orient Mitjà, en línia amb les rellevants resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU".

En el text, que ha publicat en la xarxa social X la missió de Polònia en l'ONU, els signants consideren el paper de la FINUL "particularment decisiu, a la llum de l'escalada a la regió" i exigeixen que els atacs cessen "immediatament" i siguen "investigats adequadament".

També et pot interessar

stats