Les forces russes entren a Toretsk, a la regió de Donetsk

Rússia ha intensificat la freqüència dels atacs a Ucraïna en diversos eixos del front

Activistes onegen banderes russes per a commemorar el 72 aniversari de Vladímir Putin en la zona ucraïnesa de Donetsk controlada per Rússia
Activistes onegen banderes russes per a commemorar el 72é aniversari de Vladímir Putin a la zona ucraïnesa de Donetsk controlada per Rússia / Alexander Ermochenko (Reuters)

Les Forces Armades ucraïneses han reconegut que les tropes russes han entrat a Toretsk, a la regió oriental de Donetsk, on Rússia va prendre la setmana passada Vuhledar i hauria completat també la conquesta de Krasnohórivka, segons fonts no oficials ucraïneses. "Els combats tenen lloc dins del mateix Toretsk", ha dit en una intervenció en televisió la portaveu del Grup Luhansk, Anastasia Bobovnikova, que ha qualificat d'"inestable" la situació. "Les lluites tenen lloc literalment en totes les entrades de la ciutat", ha agregat.

En el seu comunicat diari, l'Estat Major ucraïnés afirma que els russos han llançat en les últimes 24 hores dotze atacs en eixe eix del front, en concret contra la mateixa Toretsk, que abans de la guerra tenia 5.000 habitants, i contra Dilivka i Nelipivka. Durant la passada jornada, les forces russes han intensificat la freqüència dels seus atacs en diversos eixos del front. A Kúpiansk i Liman, les forces del Kremlin han llançat 25 i 20 atacs, respectivament.

L'eix més calent del front va ser este dilluns el de Kuràkhove, a la regió de Donetsk, on els russos van tractar fins a 37 vegades de trencar les defenses ucraïneses. Les forces russes també van llançar 26 atacs en l'eix de Pokrovsk.

També et pot interessar

stats