Dones fotoperiodistes engeguen un projecte solidari per a ajudar la població civil de Gaza

Una vintena de dones periodistes i fotoperiodistes posen a la venda les seues fotos per a recaptar fons per a Metges sense Fronteres

Fotos per Palestina, una iniciativa per ajudar a la població civil de Gaza / Fotos per Palestina

Un ball celebrant la vida a Gaza, un nadó en la incubadora d'un hospital de Burundi i una festa que commemora la diversitat a Cusco: són algunes de les fotos que formen part de Fotos per Palestina, un projecte que, fins al pròxim 27 de febrer, recapta fons per a la població palestina.

Es tracta d'una iniciativa impulsada per una vintena de dones periodistes i fotoperiodistes, que posen a la venda els originals de les seues i que destinaran els diners recaptats a Metges sense Fronteres. De moment, el web ja ha aconseguit reunir 35.000 euros en menys de dues setmanes.

"Des de la guerra de Vietnam que no veiem aquest tipus de violència: tan massiva i gratuïta", denuncia Tania Castro, fotoperiodista i cofundadora de Fotos per Palestina. "La població civil palestina està rebent molt poca ajuda i encara no tenen corredors oberts com correspon", afegeix.

La violència i la falta d'ajuda que pateix la població palestina va portar aquestes dones del món del periodisme a posar-se en acció. "L'objectiu final d'aquesta iniciativa és fer una recaptació potent per a poder ajudar a Metges sense Fronteres i que ells puguen oferir els seus servicis a la població palestina", explica Castro.

A punt de complir-se tres mesos de l'atac de Hamàs a Israel, Metges sense Fronteres demana que no s'oblide el que està passant la població civil de Gaza i demana l'alto el foc immediat i més ajudes per a seguir treballant. "En les últimes setmanes hem augmentat les operacions a Gaza i actualment estem donant suport a sis hospitals i a una clínica i estem fent tasques d'aigua i sanejament", manifesta Mila Font, delegada de Metges sense Fronteres a València.

Passejar pel web de Fotos per Palestina és una oportunitat de fer una ullada al món des dels objectius de reconeguts fotògrafs nacionals i internacionals i sumar-se a una causa solidària.

També et pot interessar

stats